Az első győzelem

Labdarúgócsapatunk 2-1-re megnyerte a Bonyhád elleni idegenbeli felkészülési találkozóját.

csütörtök

Az NB III-ra készülő, Márton Gábor vezette PMFC szerdán lejátszotta első nyári előkészületi mérkőzését. A piros-feketék első erőpróbájára Bonyhádon került sor a Tolnai megyei I. osztály aranyérmese ellen. A mieinknél az új igazolások közül Havasi Dániel kezdett, Koller Krisztián a kispadon várt bevetésre, Fellai József pedig betegség miatt kimaradt még az utazókeretből is.

A baranyaiak a kezdősípszótól kezdve aktívan, gyors játékkal igyekeztek ellenfelük fölé nőni. Külön öröm volt, hogy a pécsieket néhány tucatnyi szurkoló is elkísérte az idegenbeli túrára, ők láthatták is, hogy a piros-feketék már a 3. percben megszerezték a vezetést. Ekkor egy mélységből előreívelt labdát Bodor Márkó vett maga elé, fejjel és lábbal is tolt rajta egyet egészen a tizenhatosig, majd jobbról, védője mellől a kapus felett a háló közepébe lőtt, 0-1.

A 7. percben ismét szélsőnk cselezgetett a büntetőterületen belül, de csak szabálytalan eszközökkel tudták szerelni a bonyhádiak. A partjelző egyből jelezte kollégájának az esetet, Kovács Tamás játékvezető pedig 11-est ítélt a pécsiek javára. A büntetőt Schmidt Zsolt végezte el, akinek balra tartó középmagas lövését Kovács László kapus kitolta. Ez azonban nem törte meg a pécsiek lendületét.

Negyed óra elteltével Havasi Dániel lövésébe léptek bele az utolsó pillanatban, majd pedig egy kiváló összjátékot követően Bodor Márkó lépett ki a védők mögül, löketére azonban jól érkezett ki a Bonyhád VLC hálóőre. A tikkasztó hőségben zajló edzőmérkőzésen szinte csak a hazaiak térfelén folyt a játék, a fekete-sötétzöld szerelésben játszó hazaiak sok hibát vétettek, ezeket pedig igyekeztek maradéktalanul kihasználni Márton Gábor tanítványai.

Csakhogy az első játékrész 43. percében egy igencsak véleményes ítéletet követően ajándék büntetőhöz jutottak a tolnaiak. Egy hazai sarokrúgást Kónya Kornél fejelt Hleba Tamás tarkójára-hátára, amit Kovács Tamás játékvezető kezezésnek látott. A megítélt büntetőt Pfaff Ferenc értékesítette a keresztléc segítségével, 1-1. Sólyom Csaba ugyan jó irányba vetődött, de nem érhette el a játékszert. Ez volt a félidő utolsó momentuma, következett a pihenő.

A fordulást követően több helyen is változtatott csapatunk összeállításán Márton Gábor vezetőedző, főleg Koller Krisztián behozatalával vált erősebbé középpályánk. Az 55. percben Kónya Dávid a rá jellemző módon, szépen cselezte ki védőjét majd jobbról a rövid irányába tálalt, Hadobás Gergő perdítését azonban magabiztosan védte a BVLC kapusa. Négy minutummal később viszont már góllá érett játékunk. A hazai védelem mögé betett lapos labdán Schmidt Zsolt tolt egyet, aztán balról higgadtan a bal alsóba lőtt, 1-2.

Később folyamatosan sokasodtak Köllő Roland csapatának gondjai, az ismét visszatérő Bodor Márkó például a kapufát találta el, Kónya Dávid elől pedig az utolsó pillanatban mentettek óriásit, de Hadobás Gergő is feliratkozhatott volna a góllövőlistára, csakhogy lehetőségét megfogta a BVLC portása. Mindeközben továbbra is csak a bonyhádiak térfelén járt a labda, a pécsiek sorra dolgozták ki nagyobbnál-nagyobb lehetőségeiket, ám a végeredmény 1-2 maradt a PMFC javára. Folytatás szombaton 11:00-től a Szekszárdi UFC ellen, de már a Stadion utcában.


Felkészülési mérkőzés

Bonyhád, Városi Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kovács Tamás.

Bonyhád VLC – PMFC 1-2 (1-1)

Gsz.: Pfaff (45. – büntetőből), illetve Bodor (3.), Schmidt (59.)

PMFC 1. félidő: Sólyom – Kónya K., Krapecz, Fekete, Turi – Hleba – Bodor, Takács, Grabarics, Schmidt – Havasi. Vezetőedző: Márton Gábor.

PMFC 2. félidő: Sólyom (Vekkeli, 73.) – Fekete (Kónya K., 61.), Krapecz, Hleba, Turi – Horvát G. – Kónya D., Kiss P., Koller, Schmidt (Bodor, 61.) – Hadobás. Vezetőedző: Márton Gábor.


– Sajnos nem úgy sikerült az első edzőmeccs, ahogy szerettük volna. Nem feltétlenül az eredményre, vagy a játékra gondolok – kezdte értékelését Márton Gábor. – Két sérülés miatt foltozgatnunk kellett a csapaton, így volt, aki többet játszott annál, mint amennyit előzetesen elterveztünk. Ennek ellenére a fiúk remekül megoldották a feladatot. Úgy gondolom, végig stabilak voltunk, míg az ellenfélnek nem volt helyzete. A 11-est inkább hagyjuk, mert az a bohózat kategóriába tartozik. Főleg a második félidőben alakítottunk ki nagyon sok ziccert, amik szokás szerint kimaradtak, de reméljük, hogy ez is rendben lesz, amik igazán szükség lesz rá – mondta a PMFC trénere.

Márton Gábor kitért régi-új játékosainkra is, valamint röviden beszélt további erősítési szándékairól.

– Más a középpályánk, amikor Koller Krisztián fent van. Nyilván nincs még jó formában, Havasi Dánielnek pedig még szoknia kell a mozgásokat. Fellai József abban a pillanatban játszani fog, amint elhagyja a testét a betegség. A terv szerint már a Bonyhád ellen kezdettük volna. Elsőre rendben volt a csapat, igyekszünk szombatra jobb formába lendülni. A Szekszárd elleni edzőmeccsen nem szeretnénk próbázókat játszatni, de kapcsolatban vagyunk focistákkal. Megvannak a konkrét elképzeléseink, ám nem tudok olyan játékosról beszámolni, aki szombaton már velünk lesz. Ugyanakkor mint tudjuk, a remény hal meg utoljára – jegyzete meg Márton Gábor.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram