Küzdve is tudunk nyerni!

Márton Gábor szerint ha a mérkőzés elején értékesítjük helyzeteinket, gyorsan lezárhattuk volna a három pont sorsát.

Sikerrel vette NB III-as bemutatkozását a PMFC, miután labdarúgócsapatunk a nyitófordulóban Bodor Márkó góljával legyőzte a Dunaharaszti MTK gárdáját. Márton Gábor vezetőedző örült a győzelemnek, ám szerinte a játékosok még nem úgy futballoztak, ahogy valóban tudnak. Vezetőedzőnk elmondta, a pécsiek megmutatták, nem csak játszva, hanem harcolva is képesek nyerni.

– Örülök a győzelemnek, ettől függetlenül elmondtam a csapatnak az öltözőben, hogy a hét elején átbeszéljük a mérkőzést. Annak ellenére, hogy idegenben kezdtünk, meggyőző volt a játékunk az első félidőben – kezdte vezetőedzőnk. – Az a baj, hogy ez már nem a megye I, itt erősebb és jobb csapatokkal mérkőzünk meg. Ha értékesítjük helyzeteinket, akkor hamar lezárhattuk volna a meccset. Így viszont a végén majdnem bajba kerültünk, bár a hajrában ismét megvoltak a lehetőségeink. Úgy gondolom, győzelemmel kezdeni mindig nagyon jó – folytatta. – Nekem az jött le, hogy páran meg voltak illetődve. Nem mertek igazából úgy futballozni, ahogy szerettem volna, és ahogy tudnak. Remélem, ez fordulóról-fordulóra jobb lesz, hiszen semmi félnivalónk nincs. Ezt a győzelmet az édesíti meg igazán, hogy megharcoltunk érte. Óriási erény, ha egy csapat nem csak játszva, hanem küzdve is meg tud nyerni egy mérkőzést – hangsúlyozta Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője.

A Dunaharaszti MTK vezetőedzője, Króner Péter elismerte, hogy ezúttal jobb volt a Pécs, a vereség okát pedig a tervezettnél rövidebb felkészülésben látja.

– Hiányzott a játékosok lábából két mérkőzés, a felkészülés főpróbája is elmaradt. Az első félidőben ezért nem voltunk jók sebességben és így a Pécs fölénk kerekedett. A második játékrészben viszont egy szerkezeti váltásnak is köszönhetően feljavult a játékunk. Ez most ennyire volt elég, elismerem, jobb csapat a PMFC, de a fordulást követően látottak optimizmusra adnak reményt – nyilatkozta Króner Péter.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram