Végre a helyén van!

Két lábbal a földön jár Bodor Márkó, pedig a PMFC múlt vasárnap az NB III Közép-csoportjának nyitányán a balszélső góljával hódította el a győzelemért járó három pontot a Dunaharaszti MTK otthonából. Kevesen tudják, de a húsz esztendős pécsi születésű focista pályafutása igencsak kalandos volt, hiába játszott ugyanis utánpótlás szinten Újmecsekalján, mégsem vezetett számára egyenes út a felnőtt csapatba.

Bodor Márkó fiatalon megfordult Szentlőrincen, Kozármislenyben, a Fradiban és Újpesten is. A felnőttek között pedig tizenegy NB III-as mérkőzésen is szerepelhetett már lőrinci színekben. Karrierjének volt egy igencsak sötét korszaka is. A fővárost maga mögött hagyva a Szentlőrincieknél talált menedéket, ott viszont nem igazán számoltak vele, olyannyira, hogy egy időre elege lett a labdarúgásból, fél évig még pálya közelébe sem ment.

Aztán barátai unszolására egy éve elment a megye III-as Szabadszentkirályhoz, majd egy sikeres próbajátékot követően télen visszakerült anyaegyesületéhez. Az akkor még megye I-es PMFC-nél hamar felvette a ritmust, tavasszal tizenkét meccsen négy góllal segítette hozzá labdarúgócsapatunkat a bajnoki címhez, ami mellé még a megyei kupát is sikerült elhódítani. A mostani NB III-as szezonja a lehető legjobban indul, győztes góllal hálálta meg a bizalmat, ám ilyen kezdésre még ő sem számított.

– Nagyon jó érzés, hogy így sikerült kezdenem, de a helyén kezelem a dolgot. Valóban, egy éve még a megye III-ban gurítottam, most viszont úgy érzem, végre a helyemen vagyok. Őszintén megmondom, nem számítottam rá, hogy kezdő leszek, ugyanakkor szerintem élni tudtam a lehetőséggel, már csak a találatom miatt is. Fejben egy kicsit még frissülnünk kell, a dunaharaszti meccs vége felé némileg elfáradtunk, jobb koncentrációval hamarabb eldönthettük volna a találkozót – mondta Bodor Márkó.

A PMFC balszélsője hozzátette még, hogy egész héten keményen edzenek a szombati Hódmezővásárhelyi FC elleni hazai bajnokira, ahol szeretne ismét a kezdőben helyet kapni, ám tudja, ez nem csak rajta, hanem posztriválisain és a szakmai stáb döntésén is nagyban múlik. Pályára lépés esetén igyekezni fog pécsi góllal megörvendeztetni a szurkolókat, de megelégedne egy gólpasszal is. Mint fogalmazott, a lényeg, hogy nyerjen a PMFC!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram