Kónya talán, Sólyom egy ideig még nem

A tervek szerint halad a PMFC két meghatározó játékosának felépülése. Jobbszélsőnk, Kónya Dávid két hete az egyik edzésen sérült meg, ami miatt ki is kellett hagynia az FTC II., illetve a Komló elleni meccset. Ha minden jól megy, ő már szerepet kaphat hétvégi találkozónkon. Sólyom Csaba sérülése azonban jóval súlyosabb, de a mozgást már ő is megkezdte.

Hétfő óta már intenzívebb mozgást végez Kónya Dávid, aki a szerdai edzésen szállhat be teljes erőbedobással a többiek közé, pont két héttel sérülése után. Fájdalmat már nem érez a lábában, ha minden jól megy és az orvostól is engedélyt kap rá, akkor szombaton már játékra is jelentkezne a Szentlőrinc elleni bajnokin.

– Részleges combizom szakadásom volt, amit edzésen szedtem össze. Sajnos ez egy olyan sérülés, aminek gyógyulását nem igazán lehet siettetni. Eleinte pihentettem, jegeltem és kenegettem, illetve kétféle kezelést is kaptam. Később elkezdhettem biciklizni, a törzserőmet fejleszteni, majd különböző gyakorlatokkal a lábamat erősítettem – mesélte gyors szélsőnk, aki nagyon bizakodik benne, hogy szombaton már ismét pályára léphet.

pmfc-fradi-ii-033

Sajnos Sólyom Csabától nem számíthatunk ilyen gyors visszatérésre, igaz, esetében nagyobb is volt a baj. Ő – ahogy azt korábban is megírtuk – a Dunaújváros elleni bajnokin maradt lent, három bordája törött és a mellhártyája is átszúródott.

– Hétfőtől már minden nap az uszodában kezdek, délután pedig bicikli és láberősítés a program. Dr. Papp Zsolt minden héten megvizsgál, az eredmények függvényében tudok tovább haladni a rehabilitációban. Tíz nap múlva megyek egy kontroll röntgenre, ha a csont összeforrt, akkor léphetek egy nagyobbat előre a visszatérés felé – nyilatkozta Sólyom Csaba, aki azt is elárulta, hogy korai lenne még megjósolni, mikor játszhat újra.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram