Az élen telelnek a PMFC-öregfiúk

Az utolsó fordulóban dőlt el az őszi bajnoki cím sorsa a Baranya megyei öregfiúk pontvadászatának B-csoportjában. A PMFC labdarúgói hazai pályán győzték le az addig listavezető PVSK-t, aminek köszönhetően egypontos előnnyel mehetnek téli szünetre a piros-feketék.

Jelentős tétje volt a november 21-ei PMFC–PVSK öregfiúk-mérkőzésnek. Az összecsapás az őszi bajnoki címről döntött, ráadásul azt is lehetett tudni, hogy a győztes komoly lépéselőnybe kerül a folytatásra.

A PMFC első 9 találkozóján 7 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget ért el. A zakó ráadásul épp a Verseny utcaiaktól csúszott be, akik a sorsdöntő találkozóig csak egyszer kaptak ki.

– Változott a bajnokság lebonyolítása, a megyei csapatokat három csoportba osztották, ezekből két-két együttes jut a rájátszásba, ahova a gárdák viszik magukkal megszerzett pontjaikat. A továbbjutók közül mindenki játszik mindenkivel és így alakul ki a résztvevők végleges helyezése – részletezte a pontvadászatot Élő Tibor, a PMFC utánpótlásedzője, aki intézője és játékosa is a csapatnak.

A korábbi PMFC-nevelés azt is elárulta, hogy a mecsekaljaiak nem tudnak minden meccsükre a legerősebb összeállításban kiállni, ezért volt a két botlás a bajnokságban:

– A keret bőnek mondható, de a kezdőcsapatunk sokszor változó erősségű, mivel nem mindig tud mindenki megjelenni egy-egy mérkőzésen. Ez betudható annak is, hogy sok az edző közöttünk, akik általában meccsütközés miatt nem tudnak játékra jelentkezni. Pedig nem vehetjük félvállról az összecsapásokat, hiszen a többi csoportban is vannak jó együttesek. Riválisunk lehet például a Kozármisleny, a Bóly, a Komló, vagy a Pécsvárad – mondta el Élő Tibor, aki hozzátette, egyértelmű céljuk a végső győzelem, már csak az idén elhunyt Vizvári István emlékéért – aki hosszú-hosszú éveken át intézte a PMFC öregfiúk-együttesének technikai ügyeit – is meg szeretnék nyerni a sorozatot.

Ennek szellemében alaposan rákészültek a PVSK elleni meccsre a piros-feketék. A kezdőben kapott helyett például dr. Papp Zsolt, Szabados József és Márton Gábor is. A padról pedig id. Dárdai Pál hozta a rutint.

A döntővel felérő találkozón rögtön a kezükbe vették az irányítást a mecsekaljaiak, akik a PMFC utánpótlásedzője, Vas László duplájának köszönhetően megnyugtató előnnyel mehettek szünetre. A fordulást követően aztán Szabados József öngólja hozta vissza némiképp a reményt a „vasutasoknak”, ám a piros-feketék lendülete nem tört meg: id. Dárdai Pál, Sárai György és Vető Gábor is betalált a PVSK-nak, amelynek mindössze az újabb szépítésre futotta Nyaka Tamás révén.

5-2- re nyert tehát a PMFC, amely nem szeretné, ha megismétlődne a tavalyi baki, amikor emberemlékezet óta először nem ő nyert, a döntőben ugyanis kikapott a Komlótól.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram