A PMFC emelte a szintet az edzőképzőn

Összesen 600-an vettek részt az MLSZ Edzőképző Központja, a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség és a PMFC Utánpótlás Akadémia közös rendezvényén, amely az „Emeljük a szintet” címmel indított szakmai konferenciasorozat 12. állomása volt.

Dr. Bódis József, a PTE rektora megnyitójával indult a szakmai nap november 28-án, az orovoskar aulájában, ahol egész délelőtt a labdarúgásé volt a főszerep. Az Emeljük a szintet konferenciasorozatot a labdarúgó-szövetség hívta életre. A cél az, hogy a képesítéssel rendelkező futballedzők új dolgokat tanuljanak egymástól, vagy akár meglévő tudásukat elevenítsék fel időről-időre az ország különböző területein. Így esett a választás Pécsre is.

A rendezvényen azonban kreditpontot is kaptak a trénerek, amire szükségük van edzői licencük meghosszabbításához. Az információszerzés mellett tehát adminisztratív előnye is volt a részvételnek, nem is csoda, hogy gyorsan elfogytak a szabad helyek a jelentkezésnél.

img_4724

Az előadássorozat szabályismertetéssel kezdődött, többek között Ábrahám Attila, korábbi nemzetközi játékvezető prezentált. Őt Kelemen Péter, coach, sportpszichológus követte a projektor előtt. 11-től pedig Kulcsár Árpád, a PMFC utánpótlás szakmai vezetője mutatta be a klub utánpótlás-koncepcióját, majd később az U12-es és U13-as korosztály képzési céljait.

– Az előadásom arról a szakmai anyagról szólt, amelyet másfél éve kezdtünk el bevezetni. Bemutattam, miként épül fel és mit tartalmaz. Természetesen az időkorlát miatt nem tudtam mélyen belemenni, csak egy ízelítőt adtam át belőle, minden szegmenséből bemutattam egy szeletet – mondta el Kulcsár Árpád.

Sárai György, a PMFC szakmai vezetője az edzéstervek készítéséről gyűjtött tudását prezentálta a hallgatóságnak.

– Nem kívántam leragadni az általánosságoknál, azt mondtam el, mi hogy oldjuk meg ezt a feladatot a PMFC-nél, szerintünk miként tudják helyesen elkészíteni ezeket a terveket az edzők az U16-os, U17-es és U19-es csapatoknál – árulta el Sárai György.

img_4776

Az ebédszünetet követően már a gyakorlaté volt a főszerep. A Lauber Dezső Sportcsarnokban Kulcsár Árpád és Sárai György mellett Szabados József, a piros-feketék U12-es csapatának edzője működött közre tanítványaival egy két óra hosszan tartó bemutató edzésen.

Sárai György igazán jó tapasztalatokról számolt be, akivel a konferencia óta beszélt, mind pozitívan nyilatkozott a szakmai napról. Plusz boldogság számára, hogy nem csak olyanok hívták, akikkel amúgy is tartja a kapcsolatot. Ráadásul az MLSZ képviselői is elégedettek voltak, szerintük remekül felépített és átgondolt munkát végeztek a pécsi szakemberek.

– Saját kollégáink közül is sokan gratuláltak, többen mondták, hogy jó volt most pécsinek lenni, mert csupa-csupa dicséretet hallottak – teszi hozzá Kulcsár Árpád. – Hogy ez mennyire udvariasság, mennyire nem, azt nem az én tisztem eldönteni. Mindenesetre sok pozitív reakció érkezett és rengetegen jelezték, kíváncsiak lennének a szakmai koncepciónkra.

Szöveg forrása: Pécsi Hírek, 2016. december 7., XIV. évfolyam, 44. szám.

OLVASTA MÁR?

Pécsett a fiatalok

Szombaton négy nagypályás korosztályos labdarúgócsapatunk is hazai pályán kezdi meg a bajnokságot. U17-es bajnokság, II. osztály, 1. forduló 2018. augusztus 25., szombat, 10:00 PMFC – ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram