NB I-esek ellen is bírtuk a tempót

Szombat délelőtt játszotta le utolsó előtti felkészülési mérkőzését az NB III-as PMFC. A baranyai piros-feketék hatodik edzőmeccsük alkalmával az NB I-es Paksi FC-t fogadták. A szép időnek is köszönhetően kétszázan látogattak ki a Stadion utcába, ahol Márton Gábor tanítványai jól kezdték a meccset. A pécsiek nem illetődtek meg, kezükbe vették az irányítást és sorra alakították ki a lehetőségeket magasabb osztályú ellenfelük kapuja előtt, rögtön az első percben Károly lőtt kapura.

A nagy igyekezetnek hamar meglett az eredménye, a 12. percben egy pontatlan paksi labdára Bodor csapott le, aki jobbról betört a tizenhatoson belülre, majd az alapvonaltól középre centerezett Károlynak, aki higgadtan lőtt a vendégek hálójának bal felébe, 1-0. A vezetés megszerzése után is lendületesen támadták a piros-feketék, két perccel később egy ígéretes támadás végén Bodort vágták fel a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt pedig Koller vágta a jobb felsőbe, 2-0.

A folytatásban Székely kapusnak köszönhették meg társai, hogy nem nőtt tovább a különbség. Foghatta a fejét Csertői Aurél, miképpen a házigazdák trénere is, mert egy kapu előtti szituációban Erőss maradt lent, aki ápolását követően – amúgy is sérült bokáját fájlalva – nem tudta folytatni a játékot. Átmenetileg így emberelőnybe kerültek a tolnaiak, akik ezt kihasználva a 25. percben szépítettek is. Egy kipattanó labdát követően Kecskésre nem figyeltek a mieink, aki 17-ről a hálóba lőtt, 2-1. A félidő előtt még Bodornak volt lehetősége, de a labda a felső lécről kifele pattant.

via GIPHY

Kitűnő első játékrészt láthattak a kilátogatók, sőt a fordulást követően sem érződött, hogy két osztály választja el a mérkőző klubcsapatokat. Ám az idő múlásával a vendégek kezdtek egyre többször eljutni a pécsi kapuig. Sólyom azonban nem adta meg magát, egymást követően mutatta be a komoly bravúrokat. A 75. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult. Egy lecsorgót Papp lőtt az ötösről a kapunk jobb oldalába, beállítva a 2-2-es végeredményt.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves edzőpálya, 200 néző. Vezette: Zierkelbach.
PMFC – Paksi FC 2-2 (2-1)
Gsz.: Károly (12.), Koller (14. – büntetőből), ill. Kecskés (25.), Papp (75.)

PMFC: Sólyom – Kónya K., Fekete, Erőss (Szabó, 27.), Varga – Hleba (Takács, 73.), Rácz (Turi, 61.) – Kónya D., Koller, Károly – Bodor (Nagy, 46.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Paksi FC: Székely – Szalai (Kulcsár, 66.), Lenzsér (Zachán, 66.), Kovács (Gévay, 66.), Báló (Szabó, 66.) – Papp Kristóf – Koltai, Kecskés, Bertus (Szakály, 62.), Vernes – Jelena (Hajdú, 46.). Vezetőedző: Csertői Aurél.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram