Túl az utolsó edzőmeccsen

Szombat délután több mint kétórás buszozást követően érkezett meg a PMFC labdarúgócsapata a horvát harmadosztályú NK Slavonija Pozega otthonába. A felkészülés főpróbáján nem kímélte a feleket az időjárás, ám a rekkenő hőséggel látszólag mit sem törődve a piros-feketék egyből kezükbe vették a találkozó irányítását. Gyors tempót diktálva a mieink igyekeztek az ellenfél térfelének minden pontját bejátszani.

Utolsó edzőmeccsünk 19. percében aztán sikerült megszerezni a vezetést. A hazaiak belső védői megfeledkeztek Mojzer Györgyről, aki egy kiugratást követően kapura fordult, majd 18-ról a jobb alsóba helyezte a labdát. A pozsegai kapus hiába vetődött jó irányba, esélye sem volt elérni a játékszert, 0-1. Egy perccel később pedig megdupláztuk előnyünket, egy rosszul felszabadított labdát Frank Richárd helyezett közelről a hálóba, 0-2.

A pécsiek a folytatásban gyakran a félpályáig feltolták védelmüket, így saját térfelükre kényszerítve a vendéglátókat. A 32. minutumban aztán Wittrédi Dávid húzott be középre, majd megtalálva a rést el is lőtt a kapu irányába, de egy védő közbelépve megmentette sajátjait az újabb bekapott góltól. Ezt követően Ivan Jakesevic előbb elgurított a kapunk előtt, a 38. percben viszont már nem hibázott a horvát játékos, így a szünet előtt szépítettek a kék-fehérek.

A második félidőre Márton Gábor vezetőedző több cserét is beiktatott, közülük is a szünetben pályára lépő Károly Bálint került először helyzetbe, de szélsőnk szemfüles, éles szögből leadott pörgetése elkerülte a kaput. Majd a 60. percben, egy igencsak véleményes szituációt követően Bruno Boban révén kiegyenlítettek a horvátok. A folytatásban több bírói döntés is borzolta a kedélyeket, és bár hiába alakítottunk ki ígéretes lehetőségeket, újabb gólt mégsem sikerült szerezni.

Összességében nem mondható igazságosnak a döntetlen, hiszen a pécsiek jóval többet tettek a győzelemért, sokszor álltak közel az előny növeléséhez, de helyzeteiket vagy elszórakozták, vagy nem tudták lejátszani. Ezen a hétvégén azonban már nem szabad hibázni, hiszen a PMFC rögtön egy bajnoki rivális, a SZEOL otthonában kezdi a pontvadászatot.


Felkészülési mérkőzés
Pozega, NK Slavonija Stadion, 50 néző.
NK Slavonija Pozega – PMFC 2-2 (1-2)
Gsz.: Jakesevic (38.), Boban (60.) ill. Mojzer (19.), Frank (20.)
Sárga lap: Fellai (45.)

PMFC 1. félidő: Gőcze – Puskás, Füredi, Fellai, Nagy – Turi, Rácz – Kónya D., Wittrédi, Frank – Mojzer. Vezetőedző: Márton Gábor.

PMFC 2. félidő: Sólyom – Puskás (Bata, 62.), Nagy, Fellai, Szabó – Koller, Turi – Horváth P., Frank, Károly – Mojzer (Kónya K., 62.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram