Jöhet az első hazai!

Az NB III Közép-csoport 2. fordulójának rangadóján a PMFC a Stadion utcában fogadja megyei riválisát, a Kozármisleny FC-t. A piros-feketék szombaton 17:30-kor először lépnek pályára itthon a bajnokságban, ám Márton Gábor tanítványainak várhatóan nem lesz egyszerű dolguk a kék-fehérek ellen.

Hétvégi ellenfelünk tavaly még az NB II-ben szerepelt, ahonnan aztán búcsúzni kényszerültek. A mislenyiek öltözője az idei nyár folyamán jelentősen átalakult, több egykori játékosunk talált csapatra a szomszédos városban. Ismerősökben így biztos nem lesz hiány.

Németh Zsolt kezei alatt szerepel korábbi csapatkapitányunk, Lantos Levente mellett a teljesség igénye nélkül Ipacs Péter, Ivancsics Alex, Márkvárt Partik, Grabarics Máté, Hleba Tamás, Városi Viktor, Racskó Roland és Horvát Gábor is. A közülük játéklehetőséghez jutók biztosan odateszik majd magukat és igyekezni fognak megmutatni tudásukat volt klubjuk ellen.

További lépéselőnye lehet szombati vendégeiknek, hogy újoncként a minél jobb szereplést tűzték ki maguk elé a szezonra, ezzel egyidejűleg pedig nincs különösebb vesztenivalójuk a PMFC ellen. Ezzel szemben a mecsekaljaiak a bajnoki címet és az ezzel járó feljutást szeretnék elérni legkésőbb az utolsó fordulóra.

DSC_4030

Küzdős-hajtós rangadóra van tehát kilátás, amit a PMFC a 14., míg a Kozármisleny FC az éllovas pozícióból vár. Mint ismert, a kék-fehérek a nyitófordulóban 2-0-ra legyőzték hazai környezetükben az Iváncsa KSE-t, ellenben a mecsekaljaiak mezőnyfölényük birtokában 2-1-re alulmaradtak a SZEOL SC vendégeként. Ebből következik, hogy hazai pályán készülünk az első idei sikerre.

Az örökmérleg a pécsiek számára kedvez, hiszen a 2007 és 2011 között lejátszott nyolc NB II-es ütközetből szinte minden esetben a mieink jöttek ki jobban. Öt PMFC-siker mellett csupán kétszer végeztek döntetlenre a felek, míg egyszer fordult elő, hogy kikaptunk a Kozármislenytől. A gólarány is imponáló, tizenegy találatunkra mindösszesen négy válasz érkezett. Múltidézésünket ITT és ITT olvashatja el újra.

Jó hír, hogy a szombaton 17:30-kor kezdődő derbire elővételben már megvásárolható a belépőjegy, de emellett megkezdtük a szurkolói bérletek árusítását is. Az 5000 forintos bérletek pénteken 17:00 óráig válthatók meg a Stadion utcai klubházban, de a meccs napján 15:00 órától szintén lehetőség nyílik a bérletvásárlásra a klubházban.

A jegyeket augusztus 19-én keresse a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve északon, a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. Kapunyitás: 16:30-tól. A belépők ára egységesen 500 Forint.

Legyünk minél többen a lelátón, együtt sikerülhet megszerezni az első három pontot az idei bajnokságban!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram