Gólokban még mindig mi visszük a prímet

Labdarúgócsapatunk 2.68-as meccsenkénti gólátlaggal bírt a bajnokság őszi szezonjában – ELEMZÉS.

Harmadik helyen zárta az NB III Közép-csoport 2017-es őszi szezonját a PMFC gárdája. Lassan már hozzászokhatunk, hogy a Márton Gábor vezette piros-feketék mindenkinél több gólt szereznek a bajnokságban, ugyanis a mostani idény során 43-ig jutottak a mieink. Itt kell azonban megjegyeznünk, hogy ebből 2-szer a riválisok segítettek be öngóljaikkal.

Ugyanakkor még úgy is a pécsieké a legtöbb rúgott gól a mögöttünk hagyott félévben, hogy a csoportunkban a második helyen telelő Tiszakécske ”csak” 40-et rámolt be ellenfelei hálójába, míg a listavezető Dunaújvárosnak 29 rúgott gól is elég volt az átmeneti első pozíció megszerzéséhez. Ezzel szemben a nyugati első Kaposvár 41-et, a keleti bajnokaspiráns Monor pedig 46-ot ért el.

Visszatekintő sorozatunkban a mieink által bevitt találatokat vizsgáljuk, mégpedig úgy, hogy negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet. Ebből kiderül, hogy az első tizenöt minutumban 5 esetben szereztünk gólt. A 16-tól a 30. percig 6 alkalommal zörgettük meg az ellenfél hálóját. A 31-től a 45. perc között pedig 7 pécsi akció fejeződött be góllal. Az első játékrészek során tehát összesen 18-szor vágtuk be a labdát a hálóba.

Pmfc-Szeol-056

A második félidőkben sikerült még ezt is felülmúlni, a pécsiek ugyanis 25 góllal szórták meg ellenfelüket. Mindezt úgy, hogy a 46-tól a 60. perc között 7 esetben szomorítottuk el vetélytársukat. A 61-75. játékperc közötti időben viszont 6-szor mattoltunk, végül a 76-90. perc között 12 ízben tréfáltuk meg ellenlábasukat. Ezeket mind összeadva tehát megkapjuk a már korábban említett 43 rúgott gólt, amiből 2-szer a másik oldalról érkezett a segítség.

Mindez persze nem csorbítja a piros-feketék érdemeit, miként az sem, hogy 11 esetben büntetőrúgásból szereztünk gólt. A mérkőzéseinket rendszeresen látogatók tudják, hogy együttesünk igyekszik mindig támadólag fellépni és komoly nyomást gyakorolni a védelmekre, aminek következtében sok időt töltünk az ellenfelek tizenhatosán belül, amelyekre komoly nyomás nehezedik. A jobb híján védekezésre kényszerülő és fáradó ellenlábasaink így sokszor csak szabálytalanul tudták megakasztani tizenhatoson belüli akcióinkat.

A PMFC házi góllövőlistáját Wittrédi Dávid vezeti, középpályásunk 8 találatot szerzett ősszel. Őt követi a sorban Koller Krisztián és Kónya Dávid, akik egyaránt 7-7 gólt lőttek. 3-szor talált be Fellai József, Horváth Péter, Károly Bálint és Mojzer György. Bata Kristóf pedig 2-t rúgott, míg Füredi Szabolcs, Horváth Adrián, Kónya Kornél, Puskás Gábor, illetve Szabó Richárd 1-1 góljukkal segítették csapatunkat az eredményes szerepléshez.

Pmfc-Szeol-058

Végezetül még annyit az őszi idényről, hogy csapatunknak 16 bajnokijából csak 2-szer nem sikerült gólt szereznie. Mindegyik másikon azonban 1, vagy annál több találatot vittünk be. A mieink nem egyszer 3 felett végeztek, de olyan is akadt, amikor alaposan kitömtük az ellenfelet. Makón például 7-0-ra nyertünk, míg pár fordulóval később idehaza is ugyanennyit gurítottunk a Szekszárdnak.

A Márton Gábor vezette piros-feketék meccsenkénti gólátlaga 2.68-as, kilátogató szurkolóink tehát arra biztosan nem panaszkodhatnak, hogy a pécsi fiúk nem rúgnak gólt!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram