Felemás félidők a BSK ellen

Szerda délután a horvát harmadosztály keleti csoportjának éllovasát, az NK BSK Bijelo Brdo alakulatát fogadtuk a Stadion utcában felkészülési mérkőzésen. Márton Gábor ezúttal négy fiatalnak, Ulakity Márknak, Keresztes Barnának, Kiss Krisztiánnak, valamint a még csak tizenöt esztendős Bischoff Marcellnek adott lehetőséget a kezdőben. Hatodik felkészülési mérkőzésünkön végül elszenvedtük első vereségünket, de a kellő agresszivitással játszó horvátok elleni találkozó jó tapasztalat volt a csapat számára.

Jól kezdtek a piros-feketék, az 5. percben előbb Wittrédi Dávid lövését tolta ki szép mozdulattal a horvátok kapusa, majd a 22. minutumban Mojzer Györgyöt hozták helyzetbe a társak, aki az ötös magasságából, jobbról célzott nagy erőkkel a hosszú irányába, de a labdát óriási bravúrral tolta ki a vendégek hálóőre. Nem sokkal később azonban első helyzetüket gólra váltották a vizitálók, Brlic talált be közelről.

Túl az első félórán Bata Kristóf kísérlete tévesztett célt, mígnem a sárga-kékek ismét kihasználták a pécsiek hátul vétett hibáit, a 37. percben Coric tudott eredményes lenni, míg a 39. minutumban ismét Brlic járt túl Gőcze Gergőn. A második félidőre tehát 0-3-mal fordultak a felek, de a mecsekaljaiaknak sikerült hamar szépíteniük. Az 51. percben Kiss Krisztián kapáslövését még védte a kapus, ám Wittrédi Dávid elé került a labda, aki ezúttal nem hibázott.

A folytatásban a mieink igyekeztek közelebb zárkózni, miközben vezetőedzőnk beküldött több tapasztalt játékost is, de a támadásokat, vagy az utolsó kulcspasszokat sok hiba jellemezte. Együttesünkből ezúttal hiányzott a kellő átütőerő, és némi határozottság, amin némileg lendített a kulcsjátékosok becserélése. Lehetőségekből ugyan nem volt hiány, újabb gólt azonban csak büntetőből sikerült szerezni. A 85. percben Koller Krisztián értékesített egy jogosan megítélt tizenegyest, beállítva ezzel a 2-3-as végeredményt.


Labdarúgó-felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 100 néző.
PMFC – NK BSK Bijelo Brdo 2-3 (0-3)
Pécsi gólszerzők: Wittrédi (51.), Koller (85. – 11-esből).

PMFC: Gőcze (Somogyi, 67.) – Ulakity (Kónya K., 60.), Erdős (Katona, 46.), Gajág (Károly, 60.), Bischoff – Puskás, Keresztes – Bata (Kónya D., 60.), Wittrédi (Koller, 72.), Kiss K. (Horváth, 60.) – Mojzer (Beke, 67.). Vezetőedző: Márton Gábor.


A piros-feketék február 17-én, 14:00 órakor a Videoton FC második számú csapata ellen lépnek pályára a Verseny utcai Várkői Stadionban.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram