Álomkezdés után győzelem

Labdarúgócsapatunk 2-1-re megnyerte a Dunaújváros elleni hazai rangadót, ezzel pedig visszaléptünk az első helyre.

Az NB III Közép-csoport 23. fordulójának szombati játéknapján a PMFC a Stadion utcában fogadta a Dunaújvárost. A rangadóra több, mint ezren látogattak ki, akik biztosan nem számították ilyen jó kezdésre, ugyanis Márton Gábor tanítványainak két perc sem kellett és máris megszerezték a vezetést. Károly Bálint beadását Bata Kristóf fejelte be közelről, 1-0. A vendégek ugyan hevesen reklamáltak, ám a kapust akadályozó támadónkat egy védő lökte saját portására.

Pár perccel később egy vendégakció után Szepessy Róbert került helyzetbe, de a játékos nem találta el jól a labdát. Ennél jóval pontosabbak voltak a piros-feketék, akik a 11. percben megduplázták előnyüket. Kónya Dávid balról középre tett labdájára Koller Krisztián érkezett, aki védhetetlenül lőtt a kapuba, 2-0. A hazaiak a továbbiakban is ötletesen, felszabadultan, jól futballoztak, amit öröm volt nézni.

Aztán a 36. minutumban váratlanul szépített a Dunaújváros. Dobos Áron szabadrúgását követően Csehi Tamás fejelte a labdát a kapu jobb felébe, 2-1. Ez azonban nem különösebben zökkentette ki a mecsekaljaiakat, akik a 42. percben ismét megnyugtatóbb különbségre tehettek volna szert, de Koller Krisztián 17-ről, félfordulatból megeresztett lövése, ha nem is sokkal, de mellé ment.

A szünet után továbbra sem lehetett panasz az iramra, amely során főleg a piros-feketék alakítottak ki gólhelyzetet. A 61. percben például Károly Bálint a beadás helyett rálőtte a szabadrúgását jobbról, ami nem sokkal kerülte el a dunaújvárosi kapu bal felső sarkát. Bő tíz perccel később Koller Krisztián kísérletet nyomán suhant el játékszer Bősz Levente portája előtt. Kónya Dávid szintén hasonlóképpen járt a 79. percben.

Végül megmaradt a 2-1-es eredmény, aminek köszönhetően a PMFC együttese nagyon fontos győzelmet aratott. Ráadásképpen a forduló előtt még az élen álló Tiszakécske csak 2-2-t tudott játszani a Mórahalom vendégeként, így aztán a pécsiek ismét átvették a vezetést. A mecsekajlajaik legközelebb a Hódmezővásárhelyi FC vendégeként őrizhetik meg bajnokesélyes pozíciójukat.


NB III Közép-csoport, 23. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1100 néző. Vezette: Barna Gábor.
Gsz: Bata (2.), Koller (11.), illetve Csehi (36.).

PMFC: Sólyom – Kónya K., Gajág, Puskás, Szabó (Erdős, 41.) – Horváth A., Nagy – Bata (Beke, 54.), Koller, Károly (Mojzer, 78.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Dunaújváros: Bősz – Zvara, Karacs (Tóth, 67.), Csehi (Sándor, 83.), Dobos, Dorogi, Szepessy (Ferencz, 83.), Király, Tóth Á, Barna, Pál. Vezetőedző: Dobos Barna.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram