Meccstörténelem: PMFC – KTE

A piros-feketék vasárnap nyolcadik alkalommal látják vendégül hazai pályán a Kecskeméti TE labdarúgócsapatát.

November 4-én, az NB III Közép-csoport 13. fordulójában egy régi ismerőst, a 11. helyen álló Kecskeméti TE csapatát látja vendégül a három pont lemaradással az átmenetileg a 14. helyen álló PMFC. A Bács-Kiskun megyei gárdát valószínűleg nem kell különösebben bemutatni a pécsi szurkolóknak, amely közel négy évnyi kihagyás után látogat el ismét bajnoki mérkőzés miatt a Stadion utcába.

A múltban nem kevesebb, mint tizenöt PMFC – Kecskemét küzdelem fejeződött be, amiből nyolcat az NB I-ben, hetet pedig a másodosztályban vívtak meg egymással a felek. Az összesített mérleg kiegyenlített, hiszen ezeken a találkozókon hatszor a pécsiek nyertek, három ízben megosztoztak a pontokon a csapatok, hat esetben pedig a lila-fehérek örülhettek a lefújás pillanatában.

Kizárólag a baranyai megyeszékhelyen hét bajnoki összecsapás zajlott le a jelenleginél magasabb osztályokban. Az első meccset 1998-ban vívták meg az akkor második vonalbeli felek, s a lefújást követően 0-0-s döntetlent mutatott az eredményjelző. Egy esztendővel később viszont 2-1-re nyertek a pályaválasztók, miként 2002-ben is hazai diadallal zárult a találkozó, csak akkor 3-0 lett a vége.

Ezt követően sokáig nem játszottak azonos ligában a felek, így az egymás elleni sorozat 2011-ben, az NB I-ben íródott tovább. A Stadion utcába akkor kilátogató közel ötezer néző előtt pályára lépő ellenfelek 2-2-es döntetlenre végeztek, 2012-ben viszont 1-0-s kecskeméti siker született Pécsen. 2014-ben 0-0 lett a végeredmény, a mindmáig utolsó 2015-ös hazai rendezésű meccset pedig a KTE nyerte 2-1-re.

Összegezve, a korábbi mecsekaljai találkozók során kétszer a hazaiak diadalmaskodhattak, született három pontosztozkodás, két ízben pedig a vendég lila-fehérek nyertek. A piros-fekete játékosok részéről nyolc gól esett, míg a kecskemétiek hatszor találtak be a pécsi hálóba. A folytatás bő négy esztendő után következik, méghozzá november 4-én, vasárnap 13:30-kor a PMFC Stadionban!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram