A Kecskeméti TE lesz a következő ellenfél

Négy év kényszerű kihagyás után november 4-én ismét a Stadion utcában látja vendégül a PMFC a Kecskeméti TE gárdáját.

Vasárnap ismét hazai pályán száll harcba a pontokért a PMFC. Az NB III Közép-csoport 13. fordulójának alkalmával a piros-feketék ellenfele a Kecskeméti TE gárdája lesz. A tisztes múlttal rendelkező összecsapás november 4-én, 13:30-kor veszi kezdetét a PMFC Stadionban. Az aktuális riválissal jó ideje nem játszottak tétmeccset a pécsiek, bajnokin utoljára 2015-ben találkoztak a felek.

Bő három évvel ezelőtt akárcsak a PMFC-t, úgy a Kecskeméti TE-t is kizárták az NB I-ből, s mindkét klubcsapat megyéje bajnokságában kezdte újra. Mint ismert, a mecsekaljaiak első nekifutásra megnyerték a Baranya megyei I. osztályt, a hétvégén vizitálóknak azonban nem jött ki így a lépés, emiatt az elmúlt szezonok során a Bács-Kiskun megyei I. ligában próbálkoztak éllovasként végezni.

A kecskemétiek a 2015/16-os idényben – Kecskeméti LC néven – indultak neki a negyedik vonal küzdelmeinek, ám a végelszámolásnál lemaradtak a dobogó legalsó fokáról is. A következő nekifutás már jobban sikerült, igaz, a Tiszakécske mögött másodikként zárták. Mígnem a Bács-Kiskun megyei I. osztály 2017/18-as szezonját már sikeresen vették, bajnokként feljutottak az NB III-ba.

A lila-fehér gárda a harmadosztályra ismét régi nevét kapta vissza, s Kecskeméti TE-ként vágott neki a pontvadászatnak. Szabó Tibor legénysége a 12. fordulót követően a Közép-csoport 11. helyét foglalja el, eddigi mérlegük három győzelem, öt döntetlen és négy vereség, míg tizenhét rúgott góljukra ugyanennyi válasz érkezett. Pontjaik száma tizennégy, ami csak hárommal több, mint amennyivel a pécsiek rendelkeznek jelenleg.

A múltban tizenöt PMFC – Kecskemét küzdelem fejeződött be, amiből nyolcat az NB I-ben, hetet pedig a másodosztályban vívtak meg egymással a felek. Az összesített mérleg kiegyenlített, hiszen ezeken a találkozókon hatszor a pécsiek nyertek, három ízben megosztoztak a pontokon a csapatok, hat esetben pedig a lila-fehérek örülhettek a lefújás pillanatában. Ezekről későbbiekben még részletesen is olvashatnak.

A vasárnapi találkozó remek alkalom lehet a PMFC-nek, hogy megszerezze végre szezonbeli első hazai győzelmét. Ahogy eddig úgy, a KTE ellen sem lesz egyszerű dolguk a hazaiaknak, ám három döntetlen, illetve két sikertelen kísérlet után a Vas László vezette mecsekaljaiak egy rangos ütközeten akár itthoni győzelemmel is megörvendeztethetik a kilátogató futballbarátokat!


NB III Közép-csoport, 13. forduló
2018. november 4., vasárnap, 13:30
PMFC – Kecskeméti TE
Pécs, PMFC Stadion


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram