Büntető okozta a PMFC vereségét

A pécsiek egygólos vereséget szenvedtek a Szeged-Grosics Akadémia elleni idegenbeli tavaszi szezonnyitón.

Vasárnap a tavaszi szezon nyitányára került sor, az NB III Közép-csoport 17. fordulójában a PMFC a második helyen álló, egyúttal bajnoki címre hajtó Szeged-Grosics Akadémia vendégként lépett pályára Gyulán. Vas László, a pécsiek vezetőedzője öt sárga lapos eltiltása miatt nem számíthatott Koller Krisztián és Fujsz Richárd játékára, míg Futó Zsombor kisebb sérülés miatt hagyta ki a tavaszi évad első bajnoki összecsapását.

A találkozó hazai helyzettel kezdődött, majd a 10. percben egy szélről beívelt és megcsúsztatott labdával Cigant keresték a társak, akik elől Valkovszki Péter külsővel ugyan elkanalazta a játékszert a tizenhatoson belül, ám a hazai támadó véleményes körülmények között a gyepre került, Kátai Gábor játékvezető pedig rögtön a tizenegyespontra mutatott. A megítélt büntetőt a 11. minutumban Máté János váltotta gólra, 1-0.

Ezt követően több lehetősége adódott a piros-feketéknek, akik a 18. percben jó helyről végezhettek szabadrúgást. Kálmán Szilárd jobbról a hosszú alsóba tartó labdáját azonban Szántai Levente kitudta tolni. Nem sokkal utána Péter Bencét ugratták ki, aki balról betört a tizenhatosra, így ígéretes helyzetbe került, ám lövés helyett inkább lepasszolta a labdát Juhász Lászlónak, aki védője szorításában már nem tudott kapura fordulni.

A 26. percben Kovács Benedek húzta le Máté János közeli, ugyanakkor lágy fejesét. Jellemzően a szegediek jobbára felívelésekkel próbálták helyzetbe hozni támadóikat, a mecsekaljai védelem azonban szinte minden próbálkozást hatástalanított. Kovács Benedeknek azonban még így is többször kellett játékba avatkoznia. Újabb találat viszont nem született egyik oldalon sem, így 1-0-s állással mehettek pihenőre a csapatok.

S1650006

A fordulás után Szántai Gábor mutatta be a mérkőzés legnagyobb védését. Az 51. percben Kálmán Szilárd sarokrúgása átszállt a hosszú oldalra, ahol Danijel Romic fejjelt készítette le a labdát a középen érkező Péter Bencének. A támadó lapos és életerős lövését ellenben a hazai kapus vetődve megfogta a gólvonalon. Valamivel később Kálmán Szilárd távolról elvégzett szabadrúgása hagyta el a játékteret nem sokkal a szegedi kapu mellett.

Ezek után kevés olyan komoly szituáció esett a pályán, ami veszélyt jelenthetett volna, s végül a Szeged-Grocsis Akadémiának elég volt a büntetőből szerezett gól a három pont otthon tartásához. A PMFC vereséggel kezdte a tavaszi szezont, ugyanakkor a látottak miatt nem értheti rossz szó a csapatot. Vas László tanítványai az NB III Közép-csoport 18. fordulójában – március 10-én, vasárnap 14:30-kor – az Iváncsa KSE-t fogadják hazai pályán.


NB III Közép-csoport, 17. forduló
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 150 néző. Vezette: Kátai Gábor.
Szeged-Grosics Akadémia – PMFC 1-0 (1-0)
Gsz.: Máté (11. – büntetőből)
Sárga lap: Cigan (59.), Andorka (64.), ill. Juhász (11.), Geiger (16.), Erdős (36.), Kálmán (53.), Katona (60.)

Szeged-Grosics Akadémia: Szántai – Zabari, Tóth, Achim, Pászka (Erdei, 86.) – Zvara, Moga, Oláh G., Cigan – Andorka, Máté (Bata, 80.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

PMFC: Kovács – Valkovszki, Romic, Erdős, Katona – Kálmán, De Oliveira (Varga, 46.), Geiger, Kónya (Kiss, 46.) – Péter (Kondor, 74.), Juhász. Vezetőedző: Vas László.


Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram