Kapusposzt: bemutatkozik Egyed Balázs!

Az NB II-es rutinnal is rendelkező 23 éves miskolci hálóőr a PMFC-ben folytatja pályafutását.

Amit arról nemrég részletesen is írtunk, Helesfay Donát porckorongsérv műtétje miatt hosszabb időre nem áll majd a szakmai stáb egy egyúttal NB III-as labdarúgócsapatunk rendlelkezésére, kiesése okán pedig a kapusposzton Kovács Benedek párja lesz Egyed Balázs. A 23 esztendős, remek felépítésű hálóőr 1996. január 12-én látta meg a napvilágot Miskolcon. A labdarúgás alapjait szülővárosának focisulijában sajátította el, de még mezőnyjátékosként. Aztán ahogy az sok esetben lenni szokott, egy gyermektornán kényszerből beállították a gólvonalra és elhozta a legjobb kapusnak járó díjat, így számára innentől nem volt kérdéses, hogy marad-e a háló előtt az 1-es poszton.

Egyed Balázs végigvédte a DVTK korosztályos csapatait, majd fiatalon bemutatkozott a felnőttek között a Magyar Kupában és a Ligakupában. Szerepelt a diósgyőriek második számú NB III-as gárdájában, de megadatott számára, hogy 18 évesen a kispadon foglaljon helyet a Krasznodar elleni Európa Liga párharc visszavágóján. Ezt követően kölcsönben 17 meccsen védett az NB II-es Cigánd SE színeiben, később pedig 39 találkozón játszott az NB III Keleti-csoportjában szerepelő Putnok FC-ben. Egyed Balázs legutóbb a Borsod-Abaúj-Zemplén megye I. osztályú Mezőkövesd-Zsóri II. kapusa volt, a továbbiakban viszont a PMFC-ben folytatja pályafutását.

Egyed Balázs a PMFC új kapusa!

Egyed Balázs a PMFC új kapusa!

– Egy edzés után kaptam a telefonhívást, egykori kapuedzőm, Szalma Pál keresett és mondta, hogy érdeklődnek utánam a PMFC-től – kezdte Egyed Balázs. – Elkezdtem részletesebben olvasgatni a klubról és láttam, hogy nem csak az eredmények vannak rendben. Múlt héten két edzésen vettem részt, pénteken egy kapus specifikus, szombaton pedig egy átmozgató tréning szerepelt a programban, a Rákosmente meccset pedig már a kispadról figyeltem végig. Azt kell, mondjam, remek öltözőbe kerültem. Kívülről könnyűnek tűnhet a csapat eredményes szereplése, de ezalatt a rövid idő alatt megtapasztaltam, hogy mennyi munkát tesz bele mindenki.

NB III-as labdarúgócsapatunk újdonsült hálóőrét ezt követően erősségeiről és céljairól kérdeztük.

– Azt mindig kiemelték, hogy lábbal elég higgadtan és könnyedén megoldom a feladatomat. Sokszor bevállalok olyan szituációkat, amelyeket más kapusok meg sem próbálnak. Edzések után nem rohantam haza, hanem inkább maradtam akár Teqball-ozni. Avason, ahol felnőttem, gyerekként sokat játszottunk az utcán, de a grundon is rúgtuk a labdát. Ezek szerintem előnyömre váltak, illetve az egy az egy elleni ziccereket is jó százalékban hárítom. Sok mindenben kell még fejlődnöm, Sólyom Csaba már most a szárnyai alá vett. Azon leszek, hogy támogassam Kovács Benedek és a csapat munkáját, illetve ha úgy adódik, szeretnék élni a lehetőséggel. Egy csapat vagyunk, egymásért küzdünk, szeretnénk feljutni és ezért ott segítek, ahol tudok – tette hozzá Egyed Balázs.

Sok szeretettel köszöntünk a PMFC-nél!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram