Nem adtunk esélyt ellenfelünknek

A THSE-Szabadkikötő ellen aratott 4-0-s hazai győzelmével labdarúgócsapatunk továbbra is veretlenül vezeti az NB III Közép-csoportját.

Az NB III Közép-csoport 9. fordulóját rendezték vasárnap délután, amelynek alkalmából a listavezető PMFC a bennmaradásért harcoló THSE-Szabadkikötőt fogadta a Stadion utcában. Vas László vezette csapatunk óriás mezőnyfölényben alakított ki a mérkőzés elejétől fogva, ami a lelátón helyet foglaló hazai publikum örömére a helyzetek számában is megmutatkozott. A vendégek kapusának igencsak sok dolga akadt az első húsz perc során, mígnem a 22. minutumban Grabant Bence harcolt ki büntetőrúgást, amit Máté János higgadtan értékesített a jobb alsó sarokba, 1-0!

Kis idővel később Hegedűs Márk pompás lövése suhant el alig valamivel a Tintahalak kapuja felett, ugyanakkor a 25. percben együttesünk növelni tudta előnyét. Németh Márk balról remekül adott középre, Grabant Bence pedig hat méterről meglehetősen tisztán fejelhetett a jobb alsóba, 2-0. Bő tíz perccel később második találatunk szerzője ellen követtek el ismét szabálytalanságot a fehér-kék csíkos mezes fővárosiak, ám a jogosan megítélt tizenegyest Máté János sajnos elpuskázta. Együttesünk szűnni nem akaró támadókedvét azonban ez sem vette el, végül kétgólos előnnyel fordulhattunk.

Rögvest a második játékrész elején Markos Marcell hozta rá a frászt csapattársaira, a THSE-Szabadkikötő hátvédje ugyanis kis híján öngólt érően tette haza mellel a labdát. Az 52. percben aztán a két tizenegyest, illetve gólt is szerző Grabant Bence még egy gólpasszt is feljegyezhetett, ugyanis remekül betekert szögletét követően Rácz László fejelt kíméletlenül a vizitálók hálójának bal felébe, 3-0. Ezt követően Kónya Dávid betekert labdáját Máté János csúsztatta fejjel a bal alsó felé, ám Czerula Dávid bravúrral kitudta tolni a gólba tartó játékszert.

Az utolsó negyedórába lépve csapatunk előtt ismét komoly lehetőségek adódtak, de kétszer is a keresztléc mentette meg a budapestiek. Mígnem aztán a 77. minutumban a csereként pályára lépő Szabó Dominik állította be fejesgóljával a 4-0-s végeredményt. A THSE-Szabadkikötő a hajrában ugyan szépíthetett volna, de a keresztléc, majd Kovács Benedek közbeavatkozott. Labdarúgócsapatunk magabiztos sikerével továbbra is veretlenül vezeti az NB III Közép-csoportját, melynek 10. fordulójában az Iváncsa KSE-t fogadjuk október 12-én, szombaton 14:30-tól.


NB III Közép-csoport, 9. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző Vezette: Altorjay Áron Gellért.
PMFC – THSE-Szabadkikötő 4-0 (2-0)
Gsz.: Máté (22. – büntetőből), Grabant (25.), Rácz (54.), Szabó (77.)
Sárga lap: Németh (85.), ill. Molnár (21.)

PMFC: Kovács – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Grabant, Futó, Geiger (Nikic, 59.), Hegedűs – Máté (Koller, 59.), Kónya (Szabó, 70.). Vezetőedző: Vas László.

THSE-Szabadkikötő: Czerula – Vágó (Tóth, 54.), Szabó M., Pokó, Tóth Sz., Gere, Tóth R. (Füzy, 54.), Molnár, Varga, Markos, Patkó (Földi, 44.). Vezetőedző: Kenyó Zoltán.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Hazatért sajátnevelésű kapusunk

A PMFC-hez ezer szállal kötődő Varasdi Dániel hosszú évek után visszatért Pécsre. Szabó Máté (támadó) és Majnovics Martin (védő) után tehetséges és nem mellékesen egy ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram