Négygólos győzelem a Kelen SC ellen

Labdarúgócsapatunk újabb sikerével, valamint a Szentlőrinc botlásával hétpontos előnyre tett szert a bajnokságban.

Az NB III Közép-csoport 14. fordulójában az újonc Kelen SC-t fogaduk vasárnap délután a Stadion utcában. A hűvös, esős idő nem igazán kedvezett a szurkolóknak, ám a piros-feketék igyekeztek ismét örömöt okozni a fanatikusoknak. Az összecsapás jelentős hazai mezőnyfölényt hozott, ám a mélytalajú pálya nem könnyítette meg a helyzetet. Nem kellett azonban sokat várni az első pécsi gólra, a 21. percben Geiger Norbert fejjel megcsúsztatott labdája a keresztlécről pattant ki, egyenesen Máté János elé, aki testtel közvetlen közelről a gólvonalon túlra juttatta a játékszert, 1-0.

A 25. percben tovább növeltük előnyünket a fehér mezesekkel szemben. Egy rögzített szituációt követően Rácz László csukafejese során a labda előbb a rövidnél menteni igyekvő Rőthy Martinra, majd róla a jobb kapufára, végül pedig a háló közepében találta meg a nekiszánt helyét, 2-0. Alig valamivel később ismét hazai gólnak örülhetett a publikum. A 34. minutumban Kónya Dávid sarokrúgását pont Máté János elé csúsztatta egy vendégjátékos. Támadónk közelről ismét nem hibázott, megszerezve ezzel önmaga második, csapatunk harmadik találatát, 3-0.

A félidő vége előtt még Németh Márk és Godzsajev Telmán előtt adódott egy-egy gólszerzési lehetőség, ám mindkét esetben egy hajszál választotta el őket a találat megszerzésétől. Így végül 3-0-s előnnyel fordulhattunk, míg a második játékrész is bőven tartogatott izgalmakat. Az 56. percben egy kivágott labda Geiger Norbert elé került, aki azonban laposan a jobb alsó sarok mellé lőtt. Később a csereként beálló Szabó Dominik buktatásáért végezhettünk jogosan megítélt büntetőrúgást, csakhogy Hegedűs Márk tizenegyesét a jobbra elvetődő Balogh Péter bravúrral kivédte.

Nem sokkal ezután a szintén csereként pályára lépő Tihanyi Olivér lépett ki remek ütemben, majd egy csellel elfektette a Kelen kapusát, de egy védő az utolsó pillanatban tisztázni tudott a gólvonal elől. Nem úszták meg viszont kapott gól nélkül a második játékrészt a vendégek. A 82. minutumban Hegedűs Márk parádés labdát passzolt be a védők vonalából induló Geiger Norbert számára, aki ez elcsúszó Egyed Botond mellett egy az egyben vezethette a labdát a kapusra, majd egy szép cselt követően támadónk jobbról a hosszú alsóba lőtt, beállítva a 4-0-s végeredményt.

Csapatunk újabb győzelmével továbbra is veretlenül vezeti az NB III Közép-csoportját, ráadásul a Kelen SC elleni magabiztos sikert felértékeli a közvetlen rivális Szentlőrinc SE botlása is, amely meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett a THSE-Szabadikiötő vendégeként. Ennek is köszönhetően a PMFC immár hét pontos előnnyel utazhat november 17-én a szomszédos baranyai alakulat elleni idegenbeli rangadóra, amelynek tétje a három pont mellett az őszi elsőség bebiztosítása. Bízunk benne, hogy a 15. forduló derbijén sokan buzdítják majd a csapatot Szentlőrincen!


NB III Közép-csoport, 14. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 300 néző. Vezette: Kiss Anikó Tünde
PMFC – Kelen SC 4-0 (3-0)
Gsz.: Máté (21., 34.), Rácz (25.), Geiger (82.)

PMFC: Kovács – Sági (Nikic, 46.), Katona, Rácz, Németh – Kónya (Szabó, 61.), Futó, Godzsajev, Hegedűs – Máté (Tihanyi, 71.), Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Kelen SC: Balogh P. – Bakó (Kun, 71.), Módly, Zsiborás (Egyed, 55.), Róthy, Kasza, Balogh B., Dankó, Koós (Kiss, 76.), Nagy, Szabó B. Vezetőedző: Harmati Tamás.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram