A legjobb 16 közé jutottunk a kupában!

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-0-s győzelmével kiejtette az élvonalbeli Kisvárdát a Magyar Kupából, így bejutottunk a nyolcaddöntőbe!

A fagypont alatti hőmérséklet és a kordai kezdés ellenére több mint fél ezren látogattak ki szerdán a Stadion utcában, ahol NB III-as őszi bajnok gárdánk a két osztállyal magasabban jegyzett, a jelenleg az OTP Bank Liga 7. helyén álló Kisvárda Master Good alakulatát fogadta a Magyar Kupa 8. fordulójában. A tét ezúttal már a legjobb 16 közé jutás volt, amelyet a kezdősípszó pillanatától láthatóan a pécsiek akartak jobban, így a játék iramára egyáltalán nem lehetett panasz.

Vas László tanítványai már a 2. percben feltüzelték az amúgy fagyos téli hangulatot, Grabant Bence szögletét követően Gajág Gergő fejelt a vendégek oldalhálójába. A jó erőkből álló fehér mezes kisvárdaiak részéről egyedül Tischler Patrik tudott veszélyeztetni, ordító helyzetét azonban elpuskázta Egyed Balázs kapuja előtt. Ezzel szemben együttesünk sokkal gólra törőbben lépett fel, Kónya Dávid 45. percben leadott távoli lövése nem sokkal suhant el a keresztléc felett.

A mindezek ellenére gólnélküli első félidőt követően Nikic Nemanja tűnt el a vendég védők között a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem látta szabálytalannak a gyanús szituációt. Csapatunk ezt követően sem hagyta igazán kibontakozni a vizitálókat, ráadásul a 65. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Hegedűs Márk cselezett befele a bal szélről, majd jobbal eresztett el egy lövést, ami a hosszú kapufán csattant, de pont Tihanyi Olivér elé került a labda, aki kilőtte a bal alsót, 1-0.

A bekapott gólt követően valamivel magasabb fokozatra kapcsolt a Kisvárda. A 74. percben Gheorghe Grozav került ziccerbe a pécsi kapu előtt, ám Grabant Bence az utolsó pillanatban becsúszva menteni tudott. Az izgalmas végjáték során együttesünk megőrizte 1-0-s előnyét, amelynek köszönhetően óriási szenzációként búcsúztattuk az NB I-es Kisvárdát, így bejutottunk a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. A nyolcaddöntő párosításait szerda este sorsolják, amelyről mi is beszámolunk.


Magyar Kupa, 8. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 700 néző. Vezette: Molnár Attila.
PMFC – Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Gólszerző: Tihanyi Olivér (65.)

PMFC: Egyed – Grabant, Gajág, Rácz, Németh – Kónya, Nikic, Futó (Szabó, 63.) – Tihanyi (Koller 68.), Geiger (Katona, 87.), Hegedűs. Vezetőedző: Vas László.

Kisvárda Master Good: Zöldesi – Melnik, Beriosz, Ene (Karaszjuk 36.), Baranyai – Lucas, Anderson Pico (Grozav, 70.) – Gosztonyi, Bumba (Hugo Seco, 46.), Kovácsréti – Tischler. Vezetőedző: Dajka László.


Fénykép: Laufer László/Dunátúli Napló

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram