Szigorodó szabályok a futballmérkőzéseken

A PMFC Stadionba való belépéstől a helyszín elhagyásáig kötelező a szájmaszk viselése! A szabályokat megtagadó szurkolókat a rendőrség a stadionból eltávolíttathatja és szabálysértési eljárást is kezdeményezhet ellenük. Kérünk mindenkit, fokozottan tartsák be az előírásokat!

Amint arról korábban beszámoltunk, október 23-a óta a sportrendezvényeken is kötelező a maszkhasználat. Fokozottan szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a hatályos kormányrendelet alapján kizárólag maszkban lehet belépni a PMFC Stadionba, amit egészen addig kötelezően viselni kell, amíg el nem hagyják a helyszínt. Fontos, hogy a maszknak az orrot és a szájat is el kell takarnia!

A Magyar Labdarúgó Szövetség október 30-án megküldött tájékoztatása szerint a rendőrség példátlanul szigorúan fogja venni a maszkviselés betartását a stadionban!

“A vonatkozó szabályok értelmében azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezője felszólítására sem viseli, a sportrendezvény szervezője köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a sportrendezvény helyszínét elhagyja.”

Továbbá: “A maszkot nem viselő személyekkel szemben – amennyiben a rendelkezésre álló képfelvételek alapján beazonosíthatók, illetve a rendezők távolították el a sportlétesítményből és adták át a rendőröknek – a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 239/A. §-ba ütköző védelmi intézkedések megszegése miatt a rendőrség eljárást kezdeményez.” – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatásában.

Amennyiben nem tartják be az előírásokat – amellett, hogy a klub is komoly közigazgatási bírságot kaphat – a rendőrség akár a mérkőzés megszakítását, ezt követően pedig a mérkőzés befejezetté nyilvánítását is kezdeményezheti a játékvezetőnél! Közös érdekünk egymás és a saját magunk egészségének megőrzése, kérjük, mindenki viselkedjen fokozottan felelősen!

122312385_468190394134697_1316119651227745720_n

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram