Döntetlent játszottunk a DEAC otthonában

NB II-es labdarúgócsapatunk utolsó idegenbeli mérkőzésén 2-2-es döntetlent játszott Debrecenben.

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójában Vas László vezette NB II-es együttesünk a sereghajtó, a másodosztályból már korábban búcsúzó, ugyanakkor remek szériában lévő DEAC otthonába látogatott. Szezonbeli utolsó idegenbeli összecsapásunkon a szakmai stáb sérülés miatt nem számíthatott Sági, Króner, Bajner és Batizi-Pócsira, míg a hiányzók mellett Hegedűs és Futó tért vissza. A vasárnap délutáni találkozó elején Kundrák lépett ki középen, 16-ról a bal alsót célozta meg, Helesfay azonban szögletre tudott menteni. Az ezt követő debreceni szöglet jobbról a rövid felé csavarodott, Kundrák fejese azonban elkerülte a kapunkat.

A 4. percben aztán csapatunk is szögletet követően késztette védésre a hazaiak kapusát. Hegedűs gurította le a labdát Kónyának, akinek lövését még a léc fölé tolta Zöldesi, aki az ismétlést követően már nem tudta megmenteni a DEAC-ot a góltól. Az 5. percben egy jobb oldali szöglet után Geiger csúsztatott a röviden, fejesét Zöldesi védte, de a labda Rácz elé pattant, aki két méterről a kapu jobb alsó sarkába passzolta a labdát, 0-1. A 12. minutumban Rácz szabálytalankodott Kundrákkal szemben, Sipos játékvezető pedig határozottan a 11-es pontra mutatott.

A megítélt büntetőt Nagy rúgta a jobb alsóba, Helesfay rajta volt ugyan a labdán, de elkérni már nem tudta, 1-1. A 15. percben Tihanyi startolt egy beívelt labdára, támadónkat a tizenhatoson belül lökték el, de a játékvezető ezúttal nem látott szabálytalanságot, pedig korábban hasonló szituáció miatt rúghatott büntetőt a DEAC. A folytatásban Geiger beadásáról Tihanyi maradt le nem sokkal, majd Rácz éles szögből leadott lövésén volt rajta Zöldesi, míg a 26. percben Tölgyesi szabadrúgását Preklet csúsztatta meg fejjel, miközben Rácz került földre a debreceni védők között az ötösön belül. Egy minutummal később kényszerű cserét hajtottunk végre, Futó nem tudta folytatni a játékot.

A 32. percben fordítani tudott Sándor Tamás alakulata. Beadás után Nagy lőtt 12 méterről, próbálkozását a védőink blokkolni tudták, de a labda Spitzmüller elé került, aki 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-1. A 37. percben Székely lőtt látványos mozdulattal, amit Helesfay középen állva hárított. Egy minutummal később ismét nem várt cserét voltunk kényszerűségből végrehajtani, ugyanis csapatkapitányunk után Tölgyesi is megsérült. A félidő vége előtt akár egyenlíthettünk volna, a 42. percben Adamcsek beívelésére Rácz csapott le, védőnk mezét hátulról húzták vissza, de még így is sikerült kapu felé lőni, a kísérlet azonban elszállt a keresztléc felett.

A szünetben ismét két cserét hajtottunk végre, Geiger helyett Bartha állt be, míg Adamcseket Óvári váltotta. Utóbbi távoli szabadrúgása a 46. percben nem sokkal szállt el a jobb alsó mellett. A 48. minutumban Bartha jobb oldali beadása nem volt rossz, Óvárinak éppen csak egy kicsivel volt magas a labda. Az 55. percben szép összjátékot követően Hegedűs lőtt 17-ről, életerős lökete nem sokkal kerülte el a DEAC kapuját. Öt perccel később Tihanyi passzolta Németh elé a labdát, aki balról éles szögből lőtt, kísérlete azonban elszállt a hazai kapu előtt. A 63. percben pedig Grabant távoli bombája zúgott el a hazaiak bal felsője mellett.

A továbbiakban is hatalmas nyomást helyeztünk a debreceniekre. A 71. percben Kónya beadásáról Tihanyi és Óvári is csak centikkel maradt le. A 73. percben Katona távoli lövése szállt el a DEAC kapujának keresztléce felett. Míg alig egy perccel ezután Tihanyi lépett ki ziccerben, a már egy sárgát begyűjtő Zöldesi azonban buktatta támadónkat az ötösön belül. Érthetetlen módon ezért sem járt 11-es. A 87. percben Zöldesi futott ki a kapujából és lökte el a kapunak háttal álló Keresztest az alapvonal és a tizenhatos vonalának találkozásánál, a büntetőterületen belül. A jogosan megítélt 11-est Óvári értékesítette magabiztosan a 88. percben, beállítva a 2-2-es végeredményt.

Merkantil Bank Liga, 37. forduló
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, 100 néző. Vezette: Sipos (Máyer, Márkus)
DEAC – PMFC 2-2 (2-1)
Gsz: Nagy K. (13. – 11-esből), Spitzmüller (32.), ill. Rácz (5.), Óvári (88. – 11-esből)

DEAC: Zöldesi – Nagy Z. (Sidibe, 61.), Papp, Zachán, Orosz – Spitzmüller – Kiss, Nagy K., Sándor – Kundrák (Nikitscher, 90+3.), Székely (Bereczki, 76.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

PMFC: Helesfay – Kónya, Rácz, Preklet, Katona – Tölgyesi (Németh, 38.), Futó (Grabant, 27.), Geiger (Óvári, 46.), Hegedűs – Tihanyi (Keresztes, 76.), Adamcsek (Bartha, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Vas László (a PMFC vezetőedzője): – Annak ellenére, hogy korán meg tudtuk szerezni a vezetést, már akkor sem volt jó a játékunk. Rengeteg hibával játszottunk, indiszponáltak, tompák voltunk. Az előny birtokában megmaradt ezés olyan hibákat vétettünk, ami eddig nem volt jellemző ránk. Megérdemelten vezetett a DEAC a félidőben. A meccsre rányomta a bélyegét a sok hiányzónk. A második játékrészben úgy jöttünk ki, hogy szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Meg is tettünk érte mindent. A második félidő a hozzáállás tekintetében rendben volt. Továbbra is rengeteg rossz döntést hoztunk. Ennek tükrében úgy gondolom, megérdemelt eredmény született. Meg kellett elégednünk sajnos az egy ponttal.

Fénykép: Kovács Péter/nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram