Hajtós edzőmeccset játszottunk a Pakssal

Második nyári felkészülési mérkőzésünket az élvonalbeli Paksi FC vendégeként játszottunk.

NB II-es labdarúgócsapatunk második nyári felkészülési mérkőzését az NB I legutóbbi szezonját a 4. helyen záró Paksi FC vendégeként játszotta. A tolnai zöld-fehérek ellen ezúttal is akadtak hiányzóink, míg a fiatalok mellett új, valamint próbajátékosok is szerepeltek együttesünkben. A találkozó eleje egyenlő erők küzdelmét hozta, mígnem a 6. percben Sajbán tűnt el véleményes körülmények között Rácz mellett a tizenhatoson belül. A tizenegyest Nagy végezte el, ám az életerős, kissé balra tartó lövést Bukrán lábbal bravúrosan hárította. Három perccel később Hegedűs gyorsan elvégzett szabadrúgásából Bartha lépett ki, ígéretes próbálkozása azonban elszállt a bal alsó előtt.

A 15. minutumban Tölgyesi távoli lövése kerülte el nem sokkal a házigazdák kapuját. A magasabb osztályban szereplő paksiak 18. percben ellenben megszerezték a vezetést ellenünk, miután Bertus szabadrúgása vágódott védhetetlenül a hálónkba, 1-0. A 25. percben egy gyors ellentámadás során Hegedűs kapott középen labdát, ám 18-ról fölé szállt a lökete. Fél órányi játék után Nagy tört be sebesen a tizenhatos elé, bal alsó felé tartó lapos lövését ellenben Bukrán vetődve megfogta. A kapunkat védő hálóőr nem sokkal utána Böde közeli kísérletét is megfogta. A félidő végig jó iramban zajlott, míg a ráadás utolsó pillanataiban Sajbán közelről betalálva növelte a paksiak előnyét, 2-0.

A fordulás után mindkét együttes vezetőedzője több helyen változtatott első félidőben pályára küldött csapatához képest, így nálunk is mindenki egyenlő meccsterhelés kapott, köztük a héten leigazolt és bejelentett Bíró és Dávid is. A 60. percben előbbi tört lendületesen kapura, kicselezte a zöld-fehérek kapusát, ám ezt még kivédekezte a hazai gárda a gólvonalról, de az ismétlést Tihanyi szép mozdulattal és egyúttal könyörtelenül kihasználta, 2-1. A 67. percben Kesztyűst ugratták ki remek ütemben védőink vonalából, aki jobbról középre passzolt, az érkező Ádám pedig 10-ről a bal alsónkba helyezett, 3-1.

A 71. percben szögletet végezhettünk, a labdát Szabó fejelte meglehetősen tisztán kapura, ám Simon lehúzta a keresztléc alá tartó játékszert. Rögtön ezután a hazaiak frissen igazolt fiatal hálóőre jött ki rossz ütemben a gólvonalról, a buktatásért járó jogos tizenegyest pedig Bíró lőtte be magabiztosan a paksi kapuba, 3-2. Újabb gólunk új lendületet hozott a felkészülési mérkőzésnek, ráadásul második találatunkat megszerző támadónk közel állt a duplázáshoz is, de 4 méterről fölé szállt a felpattanó labda. A 86. percben a tizenhatosunkon belül ide-oda ment a labda, amit végül Ádám fejelt közelről a hálónkba, 4-2. A találkozó 5-2-es végeredményét pedig Haraszti állította be a 90. percben. Csapatunk a következő héten a Kaposvár és a Szeged ellen játszik majd edzőmérkőzést.

Felkészülési mérkőzés
Paks, Paksi FC Stadion, 150 néző. Vezette: Barna
Paksi FC – PMFC 5-2 (2-0)
Gsz.: Bertus (18.), Sajbán (46.), Ádám (67., 86.), Haraszti (90.) ill. Tihanyi (60.), Bíró (72. – büntetőből)

Paksi FC 1. félidő: Hegedüs – Lorentz, Szélpál, Szekszárdi M., Szabó J. – Papp, Gyurkits G., Bertus – Sajbán, Böde, Nagy.

Paksi FC 2. félidő: Simon B. – Kulcsár, Kinyik, Lenzsér, Debreceni Á. – Vas, Windecker, Kesztyűs – Szendrei, Ádám, Haraszti. Vezetőedző: Bognár György.

PMFC 1. félidő: Bukrán – Sági, Preklet (Thán, 75.), Rácz, Katona – Keresztes, Bartha, Tölgyesi, Hegedűs – Adamcsek, Vízler.

PMFC 2. félidő: Bukrán (Vukman, 68.) – Svedyuk, Dávid, Preklet, Berekali – Sinanovic, Turi, Szabó, Kónya – Tihanyi, Bíró. Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram