Utánpótlás válogatottat igazoltunk

A 18 esztendős Kövesdi Péter középpályásként hosszútávon képzeli el pályafutását a PMFC-nél.

Bemutatjuk a PMFC nyolcadik nyári igazolását, a 18 esztendős Kövesdi Pétert, aki 2003. március 1-jén született Budapesten. A fiatal középpályás hét évesen kezdte meg labdarúgó pályafutását a szentendrei Dunakanyar SE színeiben, majd később Székesfehérváron folytatta. A Vidi utánpótlásából idővel felkerült az NB III-ban szereplő második csapathoz, ahol az előző idény során 25 harmadosztályú mérkőzésen játszott. Tehetségére a korosztályos válogatottnál is felfigyeltek, idén márciusban Románia ellen bemutatkozott a magyar U18-as nemzeti csapatban. A remek fizikumú játékos nagy reményekkel érkezett NB II-es labdarúgócsapatunkhoz.

– A Székesfehérváron eltöltött korábbi évek miatt alapvetően egy fiatalabb öltözőhöz szoktam hozzá, de úgy érzem, egyre jobban megtalálom a hangot csapattársakkal, akik mindenben támogatnak. Örülök, hogy a PMFC-hez igazoltam, hosszútávon képzelem el a pályafutásomat Pécsen – így Kövesdi Péter. – Szeretnék minél előbb stabil játékossá válni és szép sikereket elérni. Természetesen, mint mindenki, én is nagyon várom már a szezont, mégiscsak egy profi bajnokságba kóstolhatok bele. Izgatott vagyok a kezdéssel kapcsolatban, bízom benne, hogy a szurkolók nagyszámban támogatnak majd minket – tette hozzá középpályásunk.

Nyolcadik nyári igazolásunk kiválasztásáról Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató nyilatkozott:

– Korábban már szót ejtettem arról, hogy négy-öt a fiatalszabálynak megfelelő játékossal szeretnénk feltölteni a keretet. Ezt első körben a saját utánpótlásunkból igyekszünk alkalmazni, viszont a 2002-es korosztály egy részét a további fejlődésük érdekében kölcsönadjuk, a többiek pedig a második csapatban kapnak szerepet. Természetesen részt tudnak venni a felnőtt gárda életében és számukra is nyitva áll az ajtó a profi szerződés előtt. Kövesdi Péter 2003-as létére jövőre is megfelel a fiatalszabálynak. Tavaly a Videoton NB III-as együttesének tagjaként játszott, a nálunk eltöltött időszak és edzőmeccsek alapján pedig jó benyomást tett a szakmai stábra. Bízom benne, hogy további fejlődése töretlen lesz – mondta Kulcsár Árpád.

Névjegy: Kövesdi Péter
Születésnap: 2003.03.01.
Születési hely: Budapest
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Középpályás
Magasság: 181 cm
Testsúly: 75 kg
Előző klubja: MOL Fehérvár FC

Kövesdi Péternek sok sikert kívánunk piros-feketében!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram