Ellenfél-lesen: Vasas FC

A szerdán Pécsre látogató angyalföldiek tizenegy forduló óta veretlenek a bajnokságban.

NB II-es csapatunk a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Vasas FC-t látja vendégül szerdán 18:00 órakor. A mezőnyből minden tekintetben kiemelkedő fővárosiak ellen ismét egy nagyon kemény összecsapás vár ránk a PMFC Stadionban. Az angyalföldi gárda jelenleg a feljutást érő második helyen áll a bajnokságban, ráadásul Kuttor Attila kerete tele van válogatott, nemzetközi és NB I-es múlttal rendelkező labdarúgókkal.

A Vasas FC együtteséhez télen érkezett Cipf Dominik (Siófok), Ihrig-Farkas Sebestyén (Budafok), Kiss-Szemán Péter (Szentlőrinc – kölcsönből vissza), Szalai József (Kecskemét – kölcsönből vissza), és Zimonyi Dávid (ZTE – kölcsönbe). A piros-kékek házi góllövőlistáját Feczesin Róbert vezeti 8 góllal, őt követi 7 találattal Radó András, míg Pátkai Máté 6 gólnál jár az idényben, míg a sort további illusztris névsorral folytathatnánk.

A Vasas FC erejét jól mutatja, hogy a mezőny második legtöbb gólját szerezték az eddigi fordulók során, szám szerint 45-ször találtak be az ellenfél hálójába, ezzel szemben a legkevesebbet kapták, 17-et. Eddigi mérlegük 15 győzelem és 8 döntetlen, míg vereséget csupán 3 alkalommal szenvedtek. A legutóbbi játéknapon aratott magabiztos, 3-0-s sikerükkel együtt már tizenegy forduló óta veretlenek a bajnokságban.

A két klub párharca a jogelődöket is figyelembe véve hosszú évtizedes múltra tekint vissza. Kezdve az első találkozóval, amelyre 1955. április 3-án került sor a Verseny utcában, ahol a Pécsi Dózsa 4-3-ra legyőzte a Budapesti Vasas SK-t. Ezzel együtt az élvonalban 87, míg a második vonalban 3 találkozó fejeződött be a két klub között. A bajnoki címre hajtó fővárosiakat legutóbb 2020. novemberének elején fogadtuk itthon a bajnokságban.

Jegyinfó ITT!

Fénykép: vasasfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram