Garami József csinált belőle NB I-es játékost

Made in PMFC-interjú: A pécsi labdarúgás legszebb időszakában futballozott a Mecsek lábánál Czéh László, és a mai napig jó szívvel emlékszik vissza a Garami-féle, nagybetűs csapatra. 1988 és 1992 között több mint 100 mérkőzésen erősítette a PMSC-t és tagja volt a bajnoki bronzérmes és Magyar Kupa győztes együttesnek is. Pécset imádja, manapság azonban szülővárosa csapatának, a Kecskemétnek a klubigazgatója.

1988-ban került Pécsre. Hogyan kötött ki nálunk?

Fiatal játékosként leginkább arra törekedtem, hogy lépésről-lépésre tudjak haladni a pályafutásomban. Édesapám is futballista volt, ő is igyekezett jó irányba terelgetni. Akkoriban voltak megkereséseim nagy fővárosi csapatoktól is, de úgy gondoltam, hogy Pécs lesz a megfelelő választás.

Megtalálta a számítását?

Maximálisan! Nagyon jó helyre kerültem! Abban a négy évben igazi csapatot alkottunk, remek volt a hangulat, és azt hiszem, az eredményeinkre sem lehetett panasz. A mai napig hálás szívvel gondolok vissza arra az időszakra. És azt se felejtsük el, hogy Garami Józsi bácsi csinált belőlem NB I-es futballistát.

Az akkori játszótársak közül él még a kapcsolat valakivel?

Hogyne! Megyeri Karcsival rendszeresen beszélek, de Mészáros Ferivel is kimondottan jó a kapcsolatom. Évente egyszer azért mindig ellátogatok Pécsre. A város most is gyönyörű és az évek során csak egyre szebbé válik. Illetve a pécsi öregfiúkhoz is beszálltam már párszor játszani.

Jelenleg a KTE klubigazgatójaként dolgozik. A PMFC és a Kecskemét között pedig nem nehéz észrevenni egy erős hasonlóságot.

Már 2009 óta dolgozok a csapatnál. Volt, hogy az utánpótlásban, előfordult, hogy a felnőttek mellett tevékenykedtem. Edzettem az U19-es csapatot, a nagyoknál pályaedző is voltam, azonban elmondhatom, hogy a mostani feladatomat élvezem a legjobban. Amikor a Kecskemétet és a PMFC-t kizárták az élvonalból, nagyon nehéz helyzetbe került mind a két klub. Kemény éveken vagyunk túl, úgyhogy nagy öröm, hogy már mind a két csapat az NB II-ben szerepel. Az utánpótlás terén nagyot lépett előre a pécsi klub, mi Kecskeméten is valami hasonlóval próbálkozunk. Az egyik legfontosabb feladatom az, hogy előmozdítsam az utánpótlás korú játékosok integrálását a felnőtt csapatba.

Milyen meccset vár ma a Pécs és a Kecskemét között?

A PMFC kicsit nehezen kezdte a szezont, de Vas Laci személye garancia az eredményességre. Masszív, jól szervezett csapat a Pécs. Mi igyekszünk játszani a focit, ezért élvezetes meccsre számítok!

Mit gondol, mikor találkozhat végre a két csapat az NB I-ben?

Azt gondolom, hogy amíg nem bővítik az élvonal létszámát 16-ra, addig nagy bravúr lenne a feljutás. Azonban, ha eljön a létszámbővítés ideje, akkor biztos vagyok benne, hogy hamar lehetne egy NB I-es PMFC–Kecskemét meccsen szurkolni.

Interjúnk a Made in PMFC 2. évfolyamának 15. számában jelent meg, a teljes újságot ITT olvashatja el.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram