A kapufa is a Budafokkal volt

Csapatunk 2-0-s vereséget szenvedett a zsinórban már a negyedik győzelmét arató Budafoki MTE vendégeként.

Alig pár nappal a szolnoki megmérettetést követően a legutóbbi három bajnokiját megnyerő, s így a kiesőzónából elmozduló Budafoki MTE otthonába látogatott NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 31., hétközi fordulójában. A szerdai Promontor utcai összecsapásról Dávid és Tihanyi kisebb sérülés, míg Futó családi okok miatt hiányzott. Helyzetünket nem könnyítette, hogy a kezdőbe nevezett Helesfay a bemelegítés során kisebb húzódást szenvedett, így aztán társa, Bukrán védte a kapunkat.

A tavaly még az NB I-ben szereplő piros-fekete házigazdák már a 2. percben helyzetig jutottak, középen Szabót remek ütemben ugratták ki a társak, akinek lövésébe azonban az utolsó pillanatban bele tudtak lépni védőink, így a labda a jobb kapufa mellett veszélyesen ment ki szögletre. A 8. percben ellenben csapatunk előtt adódott ziccer, egy felívelt labdát Preklet a kapunak háttal csúsztatott meg az ötösön belülről, ám a budafokiak legnagyobb szerencséjére a kapufa megmentette őket a góltól.

A 12. minutumban egy elsőre ártalmatlannak tűnő bedobás szállt be a tizenhatosunkra, ahol Soltész ugrott fel a legmagasabbra, s 7 méteres fejese a jó irányba vetődő Bukrán mellett a bal alsóba szállt, 1-0. Alig valamivel a középkezdést követően hamar érkezhetett volna a válaszunk, Preklet vette észre Oroszi hibáját, védőnk átfejelte a labdát a kint álló kapus felett, de a hazai védők tisztázni tudtak az üresen maradt kapu előtt. Lendületesen folytattuk a játékot, adódó mezőnyfölényünket próbáltuk érvényesíteni.

A 27. percben egy hazai sarokrúgást követően Jagodics fejese kerülte el a kapunkat, míg alig egy minutummal később Hegedűs tekert kapura egy szögletet, Oroszinak kellett kiöklöznie a labdát, amit sikerült visszaszereznünk, de a betömörülő budafoki játékosok alkotta falat nem sikerült áttörni. A 31. percben ellenben növelte előnyét a BMTE, Bukrán védte bravúrral Kovács lövését, a labda azonban Margiticshoz került, aki 20-ról remekül ívelt az üresen maradt hálónkba, Rácz hiába próbált menteni, 2-0.

A 41. percben ismét egy rögzített szituációból veszélyeztettek a hazaiak, egy jobbról, távolról felívelt szabadrúgást Jagodics továbbított fejjel kapura, középen azonban Bukrán higgadtan megfogta a játékszert. A hosszabbítás nélküli szünetig több lehetőség már egyik csapat előtt sem adódott, így 2-0-s félidei eredménnyel vonultunk be az öltözőbe. A fordulást követően vezetőedzőnk hármas cserét hajtottunk végre az egyenlítés érdekében: Hursán, Zsemlye és Adamcsek helyett Bíró, Kövesdi és Geiger állt be.

Az 54. percben Kovács adott jobbról befelé húzódva középre, az ötös magasságában Szabó fejelt viszonylag tisztán, ám Bukrán magabiztosan megfogta a középre tartó erős labdát. A 60. percben ismét a támadószekciónk frissített vezetőedzőnk, aki Hegedűs helyett Grabantot küldte pályára. Az ezúttal idegenben hasznát, tiszta fehér szerelésben játszó csapatunk igyekezett a szépítés érdekében mindent megtenni. A 64. percben ellenben ismét a hazaiak jutottak el lövésig, Soltész lüketét Bukrán vetődve tolta ki.

A 67. percben kényszerű okokból kihasználtuk ötödik cserénket is, sérülés miatt Preklet nem tudta vállalni a folytatást, helyette Károly szállt be. A változtatást megelőzően Kónya éles szögből leadott próbálkozása okozott némi riadalmat a házigazdák között, ám támadónk tekerése a budafoki háló tetején landolt. A 70. minutumban vendéglátók rutinos csapatkapitánya, Vaszicsku fejese ment mellé, mígnem a 72. percben Kónya állt közel a gólszerzéshez, erős lövését azonban vetődve kivédte Oroszi kapus.

A 75. percben egy lendületes támadás során Nikitscher a bal szélről passzolta be a labdát, de a középen érkező Károlynak kissé hosszú volt, aki már kisodródott és nem tudott kapura fordulni vele. Márpedig találatot ért volna a lehetőség. A 84. percben Bukrán ismét szenzációs védéssel gátolta meg a piros-feketéket a gólszerzéstől, kapusunk előbb lábbal majd kézzel hárította Zuigéber löketét és kipattanót utáni közeli fejesét. A Budafok végül zsinórban negyedik győzelmét aratta ellenünk, javítás vasárnap az ETO FC ellen hazai közönség előtt.

Merkantil Bank Liga, 31. forduló
Budafok, BMTE Stadion, 300 néző. Vezette: Zimmermann (Máyer, Márkus)
Budafoki MTE – PMFC 2-0 (2-0)
Gsz.: Soltész (12.), Margitics (31.)

Budafoki MTE: Oroszi – Margitics (Beke, 82.), Jagodics, Vaszicsku, Fótyik – Csonka, Adorján (Nándori, 88.), Soltész, László (Kalmár, 72.) – Kovács (Horgosi, 82.), Szabó (Zuigéber, 72.), . Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

PMFC: Bukrán – Króner, Preklet (Károly, 67.), Rácz, Katona – Kónya, Zsemlye (Kövesdi, 46.), Hursán (Geiger, 46.), Nikitscher, Hegedűs (Grabant, 60.) – Adamcsek (bíró, 46.). Vezetőedző: Vas László.

Fénykép: nso.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram