Tovább erősödik a támadósorunk

Makrai Gábor leigazolásával rutinos, NB I-es tapasztalattal bíró gólszerzővel bővül keretünk.

Tovább folytatódik a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonjára készülő NB II-es labdarúgócsapatunk keretének megerősítése. Ötödik nyári igazolásunk a támadószekcióban bevethető Makrai Gábor, aki 1996. június 26-án született Egerben. A 26 esztendős játékos Kazincbarcikán kezdte el pályafutását, amit Felcsúton és Székesfehérváron folytatott.

A Puskás Akadémia, valamint a Videoton utánpótlás együtteseit végigjárva szinte minden korosztályban termelte a gólokat, eközben meghatározó tagja volt a magyar U16-os, majd később az U20-as és az U21-es válogatottnak is. Fiatalon előbb az NB III-ban mutatkozott be a felnőttek között, míg a PFLA játékosaként 2014-ben debütált az élvonalban.

Makrai Gábor a PMFC ötöedik nyári érkezője

Ezt követően Csákváron szerepelt, amelynek kötelékében 15 találatot jegyzett. 2016-ban a DVTK-hoz igazolt, ahol jelentős NB I-es tapasztalatot szerzett. A borsodi együttest 53 bajnokin erősítette, miközben fontos gólokat szerzett az Újpest, a Vasas, a Gyirmót, Mezőkövesd, a Puskás Akadémia, vagy a Videoton ellen elleni bajnoki során.

A tavasszal legutóbb kölcsönben szereplő – centerként és szélső támadóként is magabiztosan játszó – Makrai Gábor közel 6 esztendő után új kihívásokat keresve közös megegyezéssel búcsút intett a miskolciaknak és a PMFC-ben folytatja eredményes pályafutását, bízva abban, hogy tudását kamatoztatva sok örömet szerez a szurkolóknak.

– Mindenképpen olyan nagy múltú klubnál terveztem folytatni a pályafutásomat, ahol szimpatikusak a célok és a szurkolók szeretik a labdarúgást – mondta Makrai Gábor. – Szeretnék minél több percet eltölteni a pályán és gólokkal, vagy akár gólpasszokkal segítségére lenni a PMFC-nek, hogy minél előbb végezzünk a bajnokságban.

Makrai Gábort szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!

Névjegy: Makrai Gábor
Születésnap: 1996. 06. 26.
Születési hely: Eger
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Támadó
Magasság: 186 cm
Testsúly: 78 kg
Előző klubja: DVTK

OLVASTA MÁR?

Pécsett a fiatalok

A PMFC U17-es és U16-os csapata szombaton hazai pályán fogadja a DVTK gárdáját. U17-es bajnokság, II. osztály, 23. forduló 2018. április 14., szombat, 10:00 PMFC ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram