Megőrizték tagságukat az A-divízióban

A leány U17-es válogatott Gyánó Lilivel a soraiban csoportja harmadikként zárta a hazai rendezésű Eb-selejtező tornát.

A Schumi Dorottya szövetségi edző vezette leány U17-es együttes nehéz csoportba került a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, a korosztályos válogatott Norvégia, Csehország és Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára. A csehek elleni első Eb-selejtezőn 1-0-s magyar siker született, a folytatásban a bosnyákok elleni találkozó pedig 0-0-s döntetlennel ért végek, a PMFC női akadémia hátvédje, Gyánó Lili, az utolsó tíz percben csereként állt be, s így társaival együtt értékes pontot szereztek.

Az utolsó csoportmeccs a norvégok 1-0-s győzelmével ért véget, ennek ellenére a magyar U17-es leány válogatott sikeresen teljesítette előzetesen kitűzött célját, vagyis, hogy harmadikként végezve megőrizték tagságukat az A-divízióban, és ezáltal jövő tavasszal már az Eb-részvételért léphetnek pályára. Büszkék vagyunk akadémiánk növendékére, aki az elmúlt 1,5 év során minden egyes alkalommal tagja volt a női U17-es válogatott keretének, legyen szó összetartásról, felkészülési tornáról, mérkőzésről, vagy selejtezős összecsapásokról.

Hajrá, Lili! Hajrá, PMFC!

OLVASTA MÁR?

Június 16-án kezdődik a felkészülés

Játékosaink már elkezdték az egyéni felkészülést. Május 16-án a Merkantil Bank Liga 38. fordulójában lejátszott PMFC – Soroksár SC összecsapással lezárult az idei másodosztályú bajnoki ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram