Tovább növeltük veretlenségi sorozatunkat

NB II-es labdarúgócsapatunk közelebb állt a győzelemhez, kétpontos előnnyel vezetjük a tabellát.

NB II-es labdarúgócsapatunk hétfő este a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdáját fogadta a Merkantil Bank Liga 14. fordulójának záró mérkőzésén. Eddigi remek szereplésünknek is köszönhetően egyedüli veretlenként, a tabella éléről várhattuk a feljutásra pályázó Tisza-partiak elleni hazai összecsapást. Weitner Ádám vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Mayer, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára a csapatot. Futó továbbra is külső térdszalag szakadás, míg Hegedűs és Kónya részleges combizom szakadás, Kovács és Vas pedig kisebb sérülés miatt hiányzott.

A hosszú hétvégésre eső összecsapásra közel 2500-an látogattak ki a PMFC Stadionba, ahol a találkozó ünnepélyes kezdőrúgását Hosszú Vivien, csapatunk lelkes szurkolója végezte el, aki a nem mindennapi lehetőséget édesapjától és egy szegedi barátjuktól kapta ajándékba 17. születésnapja alkalmából. A remek lelátói hangulatnak még a sűrű ködfelhő sem szabott gátat, miközben a pályán nagy küzdelemben folyt a játék. Az első kapura tartó lövést a szórványos fölényben kezdő fehér mezesek jegyezték, a 13. percben Gajdos távoli löketét azonban Helesfay nagyot nyújtózva ujjheggyel szögletre tudta tolni, míg a sarokrúgást is sikeresen hatástalanítottuk.

Ezt követően átvettük az irányítást és a saját tizenhatosára szorítottuk be a vendégeket, a 24. percben Kocsis tört le az alapvonal felé, beadását azonban szögletre mentették, majd a sarokrúgásból beszálló labdát Harsányi bevetődve fejelte nem sokkal a jobb felső fölé. A 29. minutumban Kesztyűs mindenkit meglepve jó 30-ról tűzte kapura a labdát, amit Takács csak kiöklözni tudott, majd középpályásunk ismételhetett, ám a szegedi hálóőr bevetődve óriásit mentett. Rögvest utána ismét nagy helyzetünk adódott, egy kipattanót Kocsis 17-ről rúgott rá nagy erővel, de a vizitálók kapusa rövid időn belül megint hatalmasat védett.

A 39. percben kissé jobbról, 20-ról Kocsis célozta meg a szegedi kapu bal felét, de a jól helyezkedő Takács hárítani tudott, és hiába álltunk többször is közelebb a vezetés megszerzéséhez, a szünetig érintetlen maradt a háló. A második félidő ünnepélyes kezdőrúgást a 8 éves Borsi Máté végezte el Szigetvárról, akit remek sport és tanulmányi eredményeiért cserébe szülei leptek meg ezzel a lehetőséggel. A térfélcserét követően a 67. percben Tóth-Gábor tört be középre, ígéretes, 16 méteres lövésébe azonban bevetődött egy védő. A 69. minutumban Kesztyűs tette vissza a labdát Hadarónak, akinek távoli, kissé baloldali löketét Takács fogta meg. A 78. percben

A 80. minutumban Tóth-Gábor az alapvonal közeléből adott be élesen a bal kapufa tövénél érkező Gerának, aki védője szorításában nem tudta kapura tűzni a játékszert. Egy perccel később Gajdos elé került a labda, aki tiszta helyzetben csúnyán fölé bombázott. Mindkét vezetőedző igyekezett cseréket alkalmazva frissíteni csapata átütőerején. A jól szervezett és kontrákra berendezkedő szegediek azonban megakadályozták csapatunkat a győztes gól megszerzésétől. A hajrában is igyekeztünk mindent megtenni, ám végül 0-0-lal zárult a hétfő esti találkozónk. A döntetlennel veretlenül, már 2 ponttal vezetjük a tabellát. Folytatás vasárnap 13:00 órakor a Kazincbarcikán!

Merkantil Bank Liga, 14. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 2500 néző. Vezette: Káprály (Máyer, Kovács)
PMFC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0 (0-0)

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 62.), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs (Terbe, 78.), Harsányi (Svedyuk, 62.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Könczey, Temesvári, Szilágyi, Tóth – Farkas (Sipos, 92.), Simon – Papp (Szakály, 83.), Gajdos, Kundrák (Szatmári, 76.) – Haruna (Daru, 83.). Vezetőedző: Aleksandar Sztevanovics.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram