Közeleg a II. PMFC Leány Nemzetközi Torna

Minden eddiginél erősebb mezőny várható a szombaton rajtoló leány U15-ös tornán. Elkészült a sorsolás is!

Hétvégén elstartol a II. PMFC Leány Nemzetközi Torna, a kétnapos megmérettetésen minden eddiginél erősebb mezőny várható. A trófeáért a házigazda PMFC U15-ös női csapata mellett a Ferencvárosi TC, a román U Olimpia Cluj és a Poli Timisoara, a szlovák ŠK Slovan Bratislava és az FC Spartak Trnava, a szerb ZFK Vojvodina, illetve a horvát ZNK Osijek száll majd harcba december 10-11-én az Idősebb Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontban.

– Biztos vagyok benne, hogy remek lesz a hétvégi torna – fogalmazott Bolboaca Augustin, női szekcióvezetőnk. – Nagyon megtisztelő, hogy elfogadta meghívásunkat Turtóczki Sándor és Schumi Dorottya, a magyar U19-es és U17-es válogatott szövetségi kapitánya, Kiss László, az MLSZ női szakágvezetője, Bruncvig Róbert és Hódi Zsuzsanna, az U14-es Dél-Regionális válogatott szövetségi edzői, illetve Andra Vella, a román U17-es leány nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

Amint arról korábban írtunk, a saját szervezésű tornán a csoportmeccsek és a helyosztók is a 60*40 méteres műfüves csarnokban kerülnek lejátszásra. A pálya és a csarnok méretének köszönhetően 8+1-es felállásra alkalmas. Érdekesség még, hogy rendes nagyméretű (7x2m) kapura zajlanak majd a mérkőzések, hogy minél több gól szülessen és minél gyorsabb gondolkodásra legyenek késztetve a játékosok, amellett, hogy egymás a futballkultúrájából is sokat merítsenek.

A műfüves csarnok adottságai nem teszik ugyan lehetővé, hogy a nagyszámban érkező szülők, hozzátartozók és érdeklődők a pálya széléről drukkolhassanak, ugyanakkor a tervek szerint aulájában, valamint a büfében található tv-ken élő stream formájában követhetőek lesznek a mérkőzések. A torna szervezőinek nevében szeretnénk megköszönni a külföldi csapatoknak, hogy elfogták meghívásunkat, egyúttal szívből reméljük, felejtettem napokat töltenek Pécsett!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram