A védelemmel nem lesz gond

Fellai József igyekszik minden tapasztalatát bevetni a pályán, ha kell, segít fiatalabb társainak is.

Három mérkőzés az NB I-ben, száznegyvenkét találkozó a másodosztályban és negyvenkilenc összecsapás az NB III-ban – természetesen az 1989-ben Pécsett született Fellai Józsefről van szó. A sokat megtapasztalt védő a PMFC-ben kezdett el focizni, ahol egészen az ifjúsági „A” csapatig jutott. Aztán megjárta Komlót, Kaposvölgyét, Barcsot, Kozármislenyt, illetve a korábban NB I-es Pápát. De elmondása szerint a vágya mindig is a pécsi piros-fekete csapat volt, ahova végre aláírhatott a huszonhét esztendős belső védő.

– Mindig is az volt az álmom, hogy a PMFC mezét magamra ölthessem. Korábban már behívtak próbajátékra Márton Gáborék, de akkor nem sikerült ideigazolnom, most viszont semmi sem állt az útba és cseppet sem bánom, hogy az NB III-ra készülünk. A szakmai stáb számomra nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy eljöjjek Kozármislenyből. Ott korábban elöltöttünk együtt két sikeres évet, úgy gondolom, velük még tovább tudok fejlődni – mondta a sziklaszilárd védőjátékáról ismert Fellai József.

A hátvéd legutóbbi szezonjában ugyan megnyerte a harmadosztály küzdelmeit a szomszédos Kozármislennyel, de elárulta, könnyen ment a piros-feketékhez való átállás. Szerinte a csapat már most is egységes, a pályán pedig azon lesz, hogy esélyt sem adjon az ellenfél támadójátékosainak.

– A beilleszkedéssel nem volt gond, sok a fiatal, míg én 27 éves létemre nem vallom magam idősnek – folytatta. – A pályán viszont már sok mindent megéltem, úgyhogy egyből elkaptam a ritmust. Szerintem minden rendben lesz a védelemmel, meg fogjuk állni a helyünket. Ez a PMFC fiatal együttes, de ezzel a játékosállománnyal küzdhetünk azért, hogy szezon végén majd ott legyünk az első helyen. A tapasztalatommal azon leszek, hogy segítésem a társakat és együtt átjárhatatlan falat húzzunk az ellenfél támadói elé. A pályán belül egymásra fogunk támaszkodni, de azon kívül is, hiszen már most együtt vagyunk. Várom már az első bajnokit, ahol győzni szeretnénk – tette hozzá Fellai József.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram