Ötödször találkozunk a Szigetszentmiklóssal

Augusztus 27-én, szombaton 17:30-kor az NB III Közép-csoportjának 4. fordulójában a veretlen PMFC labdarúgócsapata a Szigetszentmiklós ellen lép pályára a Stadion utcában. Ez lesz a két fél ötödik egymás elleni bajnoki összecsapása, miután a két klub korábban az NB II Nyugati-csoport 2009/10-es, illetve 2010/11-es szezonjában már találkozott egymással. Az összesített mérleg három győzelem és egy vereség a mieink javára, ráadásul a gólokat tekintve is jobban állunk, egészen pontosan 8-5-re.

Most következő összeállításunkban viszont csak az itthoni bajnoki meccsekre fókuszálunk. Eszerint az első PMFC-SZTK párosítást 2009. november 7-én rendezték meg Pécsett. Az akkori találkozó fontossága, hogy a piros-feketék kispadján ekkor debütált vezetőedzőként Márton Gábor, aki a 14. forduló előtt Botos Antaltól vette át az irányítást. Ám bemutatkozása nem sikerült felhőtlenre, hiszen a mecsekaljaiak hiába szerezték meg a vezetést, végül óriási meglepetésre 1-2-re kikaptak a Szigetszentmiklóstól.

Rá egy évvel – 2010. november 14-én –, de még mindig a másodosztályban fogadtuk hazai pályán a Pest megyei zöld-fehéreket. A 14. játéknapra kiírt meccset a Kiss László edzette hazaiak a tabella negyedik fokáról várták, a vizitálók pedig a tizenkettedik helyen tanyáztak. A sokszor durva játékkal tarkított találkozón sikerült a visszavágás és a három pont itthon tartása. A Pécs 2-1-re győzött és fellépett a második helyre. Ez volt egyébként a két gárda máig utolsó bajnoki mérkőzése a PMFC Stadionban, már csak azért is, mert a 2010/11-es idény végén visszajutottunk az NB I-be.

Az azóta szebb napokat is megélt gárdák azonban most szombaton a harmadik vonalban csaphatnak össze. A Pécs három fordulót követően 9 ponttal a második, a Szigetszentmiklós három egységgel lemaradva a negyedik az NB III Közép-csoportjának táblázatán. Hétvégi vetélytársunk az idei szezonban egyszer játszott vendégként, akkor a Paks II.-től kaptak ki. A statisztikák ellenére azonban egyáltalán nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. A legnagyobb névnek talán Rodenbücher István számít a keretükből, aki több mint kétszáz NB I-es meccsel és két válogatottsággal büszkélkedhet. Legyünk minél többen a lelátókon, biztassuk a fiúkat együtt a helyszínen!

A szombaton 17:30-kor kezdődő PMFC – Szigetszentmiklós labdarúgó NB III-as bajnokira a hazai szurkolók számára ezúttal is csak az északi ülő (A-tól F-ig), illetve a keleti B-közép szektort nyitjuk meg, 16:30-tól. Jegyeket a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es és 3-as, illetve északon, a Szigeti útnál található 4-es és 5-ös pénztárban vásárolhatnak szurkolóink szintén 16:30-tól. A belépőjegy ára 500 forint, 14 év alatt, illetve 65 felett pedig ingyenes. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, míg az északi ülő szektorba az 5-ös kaput javasoljuk. Azoknak, akik elővételes jeggyel, vagy bérlettel rendelkeznek, megnyitjuk a 6/B kaput is, ahol sorban állás nélkül, gyorsabban juthatnak be.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram