Meddő mezőnyfölény, újabb vereség

Zsinórban másodszor maradt pont nélkül a PMFC, miután az NB III Közép-csoportjában az 5. forduló rangadóján 3-1-re kikapott a Dunaújváros PASE vendégeként. Előzetesen tudni lehetett, hogy nem vár könnyű mérkőzés az idén először tiszta feketében futballozó pécsiekre, akik igyekeztek már az elejétől kezükbe venni az irányítást. Az 5. percben Koller Krisztián passzából Schmidt Zsolt lépett ki tökéletes ütemben, úgy tűnt, szélsőnket a tizenhatosra beérve védője hátulról két kézzel lerántotta, de Berényi Tamás játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A továbbiakban is végig nyomás alá helyezték a baranyaiak a ellenfelüket, érdekes volt, hogy a hazai csapat csak kontrákra rendezkedett be. A mecsekaljaiak azonban sokszor szépen tették-vették a labdát a mezőnyben, idővel egyre nagyobb helyzeteik adódtak. Előbb Koller Krisztián hagyott ki egyet, majd nem sokkal utána egy szép támadás végén Szabó Richárd adott középre, ám Hadobás Gergő öt méterről a jobb kapufa mellé passzolt. Kár volt érte, hiszen a mutatott teljesítmény alapján a vizitálók akár több góllal is vezethettek volna.Ám egy nem mindennapi ajándékba adott találattal mégis a dunaújvárosiak kerültek előnybe. A 42. percben Dorogi Renátó szöglelete a rövid alsó felé csavarodott, a kapufánál őrködő Schmidt Zsoltot pedig annyira meglepte a labda, hogy nem ért bele, ami így a gólvonalon túlra vánszorgott, 1-0.

A fordulást követően ismét csak helyzetekig jutottak a mecsekaljaiak, az 50. percben Szabó Richárd közeli sarkazását hárította Vaszócsik Viktor, valamivel utána pedig Hadobás Gergő is hasonlóképpen próbálkozott Kónya Dávid beadásából, de a dunaújvárosiak hálóőre ekkor is résen volt. Az 58. minutumban azonban újabb váratlan dolog történt, az igencsak passzívan játszó házigazdák növelni tudták előnyüket. Egy hátratett labdára Fellai József és Tóth Tibor indult meg, védőnk röviden fejelte haza a játékszert, amit a hazaiak focistája átemelt a vetődő Sólyom Csaba felett, 2-0. Ezt követően két helyen is változtatott Márton Gábor, beküldte Bodor Márkót és Havasi Dánielt. Utóbbi nem sokat várt, a 64. percben 18-ról védhetetlenül kilőtte a jobb alsót, 2-1.

Percekkel később harmadik cseréjét is kénytelen volt kihasználni a PMFC vezetőedzője, Sólyom Csaba egy korábbi ütközést követően ugyan saját lábán hagyta el a játékteret, de mint a kórházba érve kiderült, nagyobb a baj, mint az gondolta. Rutinos hálóőrünk három bordája eltörött, ráadásul légmellet is kapott, emiatt pedig még napokig a dunaújvárosi kórházban kell lábadoznia, ám ami még ennél is szomorúbb, hogy nagy eséllyel az ősszel már nem tud védeni a bajnokságban. Sólyom Csabának ezúton is mielőbbi felépülést és a lehetőségekhez mérten gyors gyógyulást kívánunk!

Visszatérve a találkozóra, a folytatásban Kónya Dávid egalizálhatott volna. A 70. percben egy lendületesen végigvezetett támadás végén szúrta rá a labdát kissé jobbról, de a hazai kapus ki tudta öklözni a középre tartó löketet. Folyamatosan nyomtak, próbálkoztak a pécsiek, az újvárosiak szinte csak nyomozták a labdát. Szinte érthetetlen, de ennek ellenére újra a hazaiak tudtak gólt szerezni. A 77. minutumban egy csúnya védelmi hibát kihasználva Dobos Áron csavart védőjét lerázva a vetődő Gábor Péter mellett a kapu jobb felébe, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt. A hajrában a pécsiek mindent feltéve, kissé már elkeseredve próbálkoztak, de mind hiába. Ezen a napon semmi nem jött össze!

Mi több, egyértelműen a kevesebbet mutató, mezőnyben gyengébben teljesítő csapat nyert. Egy dolog szólt a piros mezesek mellett, mégpedig a kiváló helyzetkihasználásuk! A piros-feketék sajnos elszenvedték második vereségüket is. Ezzel pedig átmenetileg visszacsúsztak a tabella 5. helyére, de ez a forduló hátralévő meccsei miatt akár még változhat is. Márton Gábor tanítványainak lesz mit átbeszélniük a jövő hét folyamán, de készülniük kell a következő megmérettetésre, ami szintén nem lesz egy sétagalopp, ugyanis az NB III-as bajnokság 6. fordulójában a listavezető FTC második csapata látogat a Stadion utcába.


NB III Közép-csoport, 5. forduló
Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion, 500 néző. Vezette: Berényi Tamás.
Dunaújváros PASE – PMFC 3-1 (1-0)
Gsz.: Dorogi (42.), Tóth (58.), Dobos (77.), ill. Havasi (64.)
Sárga lap: Nyicsenko (100.) ill. Fellai (99.)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik – Hajdók, Csendes, Páles, Ablonczy – Csehi, Dobos Á., Dorogi, Tóth T. – Blatt, Király (Kercsó, 88.). Vezetőedző: Dobos Barna.

PMFC: Sólyom (Gábor P., 67.) – Kónya K., Erőss, Fellai, Szabó R. – Koller – Kónya D., Turi, Grabarics (Bodor, 58.), Schmidt – Hadobás (Havasi, 58.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram