Futballünnep – gól nélkül

Hiába ért véget 0-0-s döntetlennel az NB III. Közép-csoport 6. fordulójának rangadója, a PMFC – FTC II. találkozó, valószínűleg egy néző sem ment haza élmények nélkül vasárnap este a hétvége legnépszerűbb magyar futballmérkőzéséről.

????????????????????????????????????

A sérült Kónya Dávid és Sólyom Csaba nélkül futott ki hangorkán közepette a gyepre vasárnap 17:30-kor a házigazda PMFC a vendég, és a forduló előtt listavezető FTC II. ellen a játéknap legérdekesebb meccsén. A csapatokat nem akármilyen körülmények fogadták, a hétvége legmagasabb nézőszámú magyar futballmérkőzése és az ősz talán legjobb hangulata várta őket.

A kezdősípszó előtt igencsak nagy volt a népsűrűség a kezdőkörben. Először Kenderesi Tamást, a PSN Zrt. olimpiai bronzérmes úszóját köszöntötték, majd Sólyom Csabát díjazták, aki 1 542 percen át őrizte kapott gól nélkül a PMFC hálóját Baranya megyei I. osztályú, illetve NB III-as meccseken.

A vendégeknél visszajátszott az első csapatból Busai Attila, valószínűleg azért, hogy 70 első osztályú találkozón szerzett tapasztalatával némi rutint csempésszen a fiatal vendég gárdába. Ennek ellenére a pécsiek kezdtek aktívabban, a 10. percben előbb Turi, majd Kiss próbálkozott egy-egy lövéssel, de mindkét kísérlet elakadt még a kapu előtt, a blokkban.

pmfc-fradi-ii-052

Ezt követően sokáig eseménytelenül zajlott a meccs, többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Fél óra elteltével aztán Schmidt villant kétszer is. Előbb nem sokkal, de fölé durrantott egy szép szóló után, majd a bal kapufa mellett suhant el egy másik életerős lökete. Ezt követően jelentkeztek a vendégek is, Adamcsek élesen belőtt labdája Popovnak volt éppen hosszú. Ha a fiatal támadó bele tud pöckölni a hosszú kapufánál labdába, akkor bizony esélye sem lett volna Gábornak a védésre.

A félidő további két fontosabb eseménye a piros-feketékhez volt köthető. Előbb Szabó tesztelte messziről a vendég kapust. Akinek védése után Turi végezhetett el szögletet. Ballábas játékosunk sarokrúgása a hosszún helyezkedő Havasi felé szállt, aki összeesett védője szorításában, de a játékvezető sípja néma maradt, 0-0.

A szünetben a PMFC veterán, 60 feletti csapata érkezett a pályára, akik az előző szezonban második helyen végeztek az országos döntőben. Nagy tapsot kaptak, élükön a hetvenedik születésnapját ünneplő Bencsik Vilmossal.

A második félidőre érezhetően jobban felpörögtek az FTC II. focistái is, Gábornak mindjárt be is kellett mutatnia egy védést. Az 57. percben azonban ismét Schmidt villant, aki újfent remekül cselezte helyzetbe magát, lövése azonban megint célt tévesztett.

A hátralévő idő nagy részében szaggatott volt a játék, a bíró sokszor fújt a sípjába. Igaz, kevés volt a durva szabálytalanság, sok kis fault jellemezte a meccset. A végére ismét ritmust váltott a PMFC, bár a másik oldalon Csernik is kecsegtető szituációból próbálkozhatott, de tévedett.

pmfc-fradi-ii-057

A mérkőzés végül igazságosnak mondható döntetlennel ért véget, igaz, a győzelemhez talán a pécsiek álltak közelebb. A nézők azonban mégsem lehettek csalódottak, hiszen a találkozó körítése, hangulata olyan volt Újmecsekalján, mint már nagyon régen! Köszönhető ez a nagyszámú zöld-fehér szimpatizánsnak, de a pécsi foci- és sportbarátok is ismét bebizonyították, hogy nagyon szeretik a futballt!

A PMFC-nek még sokat jelenthet ez a Ferencváros ellen megszerzett pont a későbbiekben. A folytatásban Kollerék szerdán a Videotont fogadják a Magyar Kupában, szombaton pedig következhet egy igazi megyei rangadó, a Komló elleni derbi.


NB III Közép-csoport, 6. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 5 200 néző. Vezette: Antal Péter.
PMFC – FTC II. 0-0 (0-0)
Sárga lap: Bodor (91.) ill., Popov (61.), Lipcsei (75.), Szpirulisz (79.), Kárász (83.)

PMFC: Gábor – Fekete, Fellai, Erőss, Szabó – Horvát (Hleba, 86.) – Kiss (Bodor, 56.), Koller, Turi, Schmidt – Havasi (Károly, 63.) Vezetőedző: Márton Gábor.

FTC II.: Varga – Kárász, Lipcsei K., Szpirulisz, Gőbölös – Derekas, Busai (Csernik, a szünetben) – Gera D. (Szántó, 90.), Adamcsek, Kovács K. (Szalka, 70.) – Popov. Vezetőedző: Lipcsei Péter.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram