Márton Gábor 50!

Ma ünnepli 50. születésnapját vezetőedzőnk, korábbi játékosunk, Márton Gábor. Egykori közönségkedvenc futballistánk – légiós karrierjét is többször megszakítva – összesen 222 bajnokin viselte a pécsi piros-fekete mezt. A PMSC, illetve a PMFC mellett megfordult az RC Genk, a Budapest Honvéd, a Cannes, a Hapoel Kfar Saba, a Hapoel Petah Tikva, a Hapoeal Tel Aviv, a Hapoeal LeZion, a Güssing és a Barcs csapataiban. A válogatottban 21 fellépés és 1 gól jutott neki.

Aktív pályafutása után edzőnek állt. Előbb id. Dárdai Pálnak segített Barcson, majd vezetőedzőként ült a Kozármisleny, a PMFC U19, illetve kényszerűségből beugróként az újmecsekaljai felnőtt csapat padján is. Ezután visszatért Mislenybe, ahol komoly sikereket értek el: a 2011/12-es szezon végén ezüstérmet nyertek az NB II Nyugati-csoportban, majd a következő szezon telén is dobogós helyen adta át a gárdát, „visszaköltözött” ugyanis a Stadion utcába.

nevtelen

A nehéz helyzetben lévő mecsekaljaiakat végül a 12. helyre kormányozta az élvonalban, a következő évadban pedig egy látványos javulással a 7. helyre ért be a fiatal PMFC-vel. Ám közben viszonya megromlott a tulajdonossal, így a padon Véber György váltotta őt 2014 nyarán.

Márton Gábor egy kaposvári kitérő után tavaly nyáron tért vissza a pécsi padra. Nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a piros-feketéket a megyei I. osztályból kell visszajuttatni minél hamarabb az NB I-be. Azóta tudjuk, az első akadályt sikerrel vette a csapat, hiszen az előző szezonban bajnoki címet ünnepelhettünk, mi lettünk Baranya Urai!

Boldog születésnapot és további sok sikert kívánunk vezetőedzőnknek!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram