Szemernyi esélyünk sem volt

Újabb vereséget szenvedett csapatunk: a Budafok otthonában lejátszott szombati bajnokin vezetőedzőnk szerint katasztrofális teljesítményt nyújtottunk, aminek az eredménye 2-0-s hazai győzelem lett.

Pedig ha valamikor, az ilyen meccseken kell megmutatni, ki a legény a gáton. Rangadónak indult a szombati bajnoki, még azzal együtt is, hogy tudtuk, a PMFC keretéből rengetegen küzdenek sérüléssel, betegséggel. A házigazdák a második, mi pedig az ötödik helyen álltunk a forduló előtt, s egy győzelem esetén megközelíthettük volna az élbolyt.

De nem győztünk, sőt, ami igazán fájó, elég sima vereséget szenvedtünk. Bár Fellai vállalni tudta a játékot, például Erőssre és Havasira nem számíthatott a szakmai stáb, ám ez nem mentség arra, hogy már a 10. percben hátrányban voltunk egy gyors támadás után, amelynek végén Vankó érkezett üresen a bal oldalon és kapásból visszalőtte a keresztlabdát a hosszú kapufa mellé. Nem sokkal később, a félidő közepén pedig szabadrúgásból tovább növelte előnyét a Budafok, amely ezzel gyakorlatilag el is döntötte a meccset. Csapatunkban ugyanis ezúttal nem volt meg a kellő átütőerő, bátorság, ötletesség, az ellenfél tizenhatosa előtt rendre elfogyott a tudomány, így fordulhatott elő, hogy pécsi lehetőséget alig-alig lehetett feljegyezni. Az első nagy helyzetünkre egészen a hajráig kellett várni, akkor azonban egy ötletes pécsi támadás végén a hazaiak kapusa, Abu Attila megoldotta a szituációt.

Kár érte! Ebben a fordulóban ugyanis végre botlott az éllovas Szigetszentmiklós, amely simán, 3-0-ra kikapott Dunaújvárosban, vagyis faraghattunk volna hátrányunkon. Nem mellesleg most szombaton ünnepelte ötvenedik születésnapját vezetőedzőnk, Márton Gábor, akit természetesen felköszöntött a csapat, kapott egy “Márton 50” felirattal ellátott mezt, majd a hazaérkezés után meglepetésbuli várta, ám számára nyilván az lett volna az igazi ajándék, ha nyernek tanítványai.

Így látták az edzők:

– Nagyon fontos volt, hogy ezt a rangadót a magunk javára tudjuk fordítani – értékelt Prukner László, a Budafok vezetőedzője. – Ezért is mentem el a múlt héten megnézni a pécsiek Szekszárd elleni bajnokiját. Nem titok, a meccset a B-középből néztem végig, hiszen az ember ott hallja a legjobb dumákat. Úgy gondolom, hogy sikerült felkészülni. Nagyon koncentráltan és fegyelmezetten futballoztunk, a játék összképe alapján megérdemeltük a győzelmet.

– Megköszöntött a csapat a mérkőzés előtt, de még jobban örültem volna, ha a győzelmet is megszerzik a budafokiaktól – fogalmazott Márton Gábor, csapatunk vezetőedzője. – Azt kell, hogy mondjam, katasztrofális teljesítményt nyújtottunk, ám a legnagyobb probléma a játékosok hozzáállásával volt. Páran nem érzik át, hogy hol vannak. Ugyanakkor a Budafok sem parádézott különösképpen, szimplán két gólt rúgtak. Nekünk is adódtak helyzeteink, amiket szokás szerint kihagytunk. Ilyen teljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni, úgyhogy csak gratulálni tudok a Budafoknak. Ha nem is meggyőző teljesítménnyel, de megérdemelten nyerte meg a meccset.

Budafoki MTE – PMFC 2-0 (2-0)
Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 11. forduló., 200 néző V.: Nazsa.
Budafoki MTE: Abu – Khiesz, Grúz, Margitics (Ladányi, 73.), Vég – Huszty, Kovács (Fekete, 89.), Vankó (Nagy D., 87.), Veszelinov – Oláh, Patkós. Vezetőedző: Prukner László.
PMFC: Gábor – Fekete, Krapecz, Fellai, Takács – Turi (Horvát, 84.) – Kónya D., Károly B., Koller, Schmidt (Kiss, 66.) – Hadobás (Bodor, 54.). Vezetőedző: Márton Gábor.

10. perc: Kovács Dávid jobbról érkező átívelését Vankó Imre vágta balról a hosszú alsóba (1-0).
30. perc: Kovács Dávid végzett el szabadrúgást balról, s a rövidbe tekerte a labdát (2-0).
83. perc: Nagy pécsi helyzet maradt ki: Koller Krisztián tette tovább a labdát sarokkal Bodor Márkónak, aki elől Abu Attila mentett bravúrral.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram