Meccsenként két gól a PMFC átlaga

A PMFC a bajnokság eddigi szakaszában 28 gólt szerzett, ami a harmadik legtöbb az NB III Közép-csoportjában. A pécsieknél e tekintetben csupán a dobogó harmadik fokán álló Dunaújváros, illetve a listavezető SZTK áll jobb mutatókkal. A mecsekaljaiak három találkozó kivételével mindig szereztek legalább egy találatot. Átlagban egyébként szurkolóink két találatnak örülhetnek meccsenként.

A házi góllövőlistát a nyáron szerződtetett Károly Bálint vezeti, aki eddig beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen már hétszer zörgette meg a vetélytársak hálóját. Balszélsőnk a Komló, a Szentlőrinc és Mórahalom ellen egyszer volt eredményes, míg a Gyula és a Békéscsaba II. ellen duplázni tudott.

Nála csupán egy góllal rúgott kevesebbet, vagyis hatot, Koller Krisztián, aki a Gyula gárdájának korábban szintén kettőt rámolt be, de emellett még a Méhkerék, a Komló, a Szentlőrinc és a Mórahalom kapusát is mattolta. Őt követi csökkenősorban Bodor Márkó, a maga négy góljával, amiket a Dunaharaszti, a Békéscsaba II., továbbá a Mórahalom ellen szerezett, utóbbinak ráadásul kettőt is rúgott.

Illetve érdekesség, hogy legutóbbi három meccsünkön Bodor Márkó háromszor iratkozott fel az eredményjelző táblára, a formájára tehát nem lehet panasz. Ugyanakkor nem csak középpályásaink jeleskedtek eddig a góltermelésben, a nyáron a Videotontól érkező Havasi Dániel három gólnál tart. Igaz, támadónk szezonját sérülések is nehezítik, ami miatt hetek óta harcképtelen.

Egyaránt két-két találatot jegyez Fellai József és Kónya Dávid. Rutinos belső védőnk a Komló és a Békéscsaba II., szélvész jobbszélsőnk pedig a Méhkerék és a Gyula együttesei ellen tudott eredményes lenni. Végül őket követik az egytalálatosaink, vagyis Turi Tamás, Krapecz Balázs és Schmidt Zsolt.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram