Ezúttal nagyot küzdve nyertünk Dabason

Most már nyugodt szívvel jelenthetjük ki, nyerni jár Dabasra a PMFC labdarúgócsapata, amely november 12-én 10-0-ra nyert a Dabas-Gyón FC otthonában, ezúttal pedig az NB III Közép-csoport 16. fordulójában az FC Dabas vendégeként gyűjtötte be a győzelemért járó három pontot. Márton Gábor legénységének vasárnap jobban meg kellett dolgoznia a sikerért, de az már az első perctől látható volt, hogy a fekete mezes pécsiek játszottak gólra törőbben.

Első komoly helyzetünket kezezés miatt állították meg az ötödik percben, pedig Károly Bálint remekül lépett ki a dabasi kapu előterében. Nem sokkal ezt követően komoly tömörülés alakult ki a házigazdák portája előtt. A büntetőpont környékén Kónya Dávid fordulhatott volna kapura, de védője elrúgta a lábait. A játékvezető azonban nem adta meg a látszólag teljesen jogosnak tűnő tizenegyest. Valamivel később Károly Bálint baloldali szögletét Krapecz Balázs csúsztatta meg, amibe egy hazai is beleért véletlenül, így lett majdnem öngól.

A jelenleg a korábbi kétszeres válogatott Erős Károly vezette FC Dabas szívósan védekezett, helyzetig csupán az első félidő 25. percében jutottak el. Ekkor azonban nem kis lehetőséget puskáztak el, egy jobbról visszaívelt labdát Dobó Róbert fejelt fölé néhány méterről. A másik oldalon válaszként Fellai József jobbról látványos mozdulattal célozta meg a hosszú felsőt, de lövése célt tévesztett. A PMFC végig dominált az első félidőben, s többször volt esélye a gólszerzésre, ám lehetőségeinkkel nem tudtunk élni, így maradt a 0-0.

A szünet után ismét csak pécsi lehetőséget láthattak a kilátogató drukkerek: a 48. percben Kónya Dávid cselezte magát végig a jobb oldalon, majd pedig megtalálta a rést és ellőtte a labdát 17-ről keresztbe, ami alig suhant el a jobb kapufa előtt. Majd Bata Kristófot buktatták 11-est érően, ám a játékvezető előnyszabályt ítélt, Bodor lövését pedig védte Scheilinger. A folytatásban valamelyest nyíltabbá vált a találkozó, a hazaiak is megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, s a 69. percben ziccerbe is kerültek. Hollauer Balázs tette be a labdát laposan, a pécsi védelem kissé elcsúszott, így kerülhetett helyzetbe Domonyi Roland, aki azonban elvétette a lövést.

A végig veszélyesen játszó pécsiek ezt megúszva összeszedték minden erejüket és igazán nagyot küzdve elérték céljukat. A találkozó 82. percében a csereként pályára lépő Takács Ákosnak sikerült betalálnia. A helyzet Károly Bálint érdeme, aki remekül cselezte be magát balról, áttette a hosszún érkező Kollernek, akinek lövését úgy blokkolták, hogy az pont az érkező Takács elé pattant, aki be is vágta a PMFC vezető gólját.

A hosszabbításban aztán végleg lezárhattuk volna a mérkőzést. A 91. percben a hazaiak mindent egy lapra feltéve előrejöttek egy pontrúgáshoz, a kapuson kívül csak egy védő nem ment fel fejelni. A pécsiek kivágták a labdát, amelyre a felezővonaltól Kónya Dávid és embere startolt rá. Szélsőnk a tizenhatos előterében visszafelé cselezett és az üresen érkező Koller elé passzolt, házi gólkirályunk azonban fölélőtt. A piros-feketék azonban így is megszerezték a három pontot utolsó idegenbeli bajnokijukon, és ez volt a lényeg.


Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 16. forduló.
FC Dabas – PMFC 0-1 (0-0)
Gsz.: Takács (82.).
Sárga lap: Karacs (35.), Tóth (38.), Komoróczi (51.), Huller (70.), ill. Károly (3.), Koller (45.)

FC Dabas: Scheilinger – Zsolnai (Hollauer, 62.), Kállai, Eördögh, Dobó (Huller, a szünetben) – Dabasi, Karacs (Sárközi, 74.), Surányi, Komoróczi – Domonyi, Tóth M. Vezetőedző: Erős Károly.

PMFC: Gábor – Kónya K., Fellai, Krapecz, Varga – Koller, Turi – Kónya D., Bata (Hleba, 65.), Károly – Bodor (Takács, 75.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram