U14

Pályán az utánpótlás

A PMFC U19-es csapata idegenben verte a Sopront, amivel tapadnak az éllovasra, az U15 a Népligetben kapott ki az FTC-től, míg az eggyel fiatalabb ugyanott nyerni tudtak.

U19-es bajnokság, II. osztály, 13. forduló
SC Sopron – PMFC 1-2 (0-0)
Pécsi gólszerző: Csernik Zsombor (61.), Balboaca Sergiu Emilian (64.)
Edző: Lőrinc Antal

– Nehéz mérkőzésre számítottam annak ellenére, hogy a Sopron a tabella végén tanyázik. Az első félidőben inkább taktikai csata folyt a pályán, sok párharccal tarkítva. A második félidőben, annak érdekében, hogy a támadásaink erősödjenek, szerkezet váltottam. Ennek megfelelő átvettük az irányítást. Szép gólokat szereztünk és a győzelmünk értékét növelte, hogy vesztett állásból sikerült fordítanunk. Gratulálok a csapatnak és Csernyik Zsombornak, aki megszerezte első gólját az U19-es csapatban – értékelt Lőrinc Antal, edző.


U15-ös bajnokság, I. osztály, 13. forduló
Ferencvárosi TC – PMFC 4-1 (2-0)
Pécsi gólszerző: Németh Barnabás
Vezetőedző: Kósa Sándor

– Komoly gólszerzési lehetőségeket szalasztottunk el az elején, majd egyéni hibákból kaptunk két gólt egy percen belül. Pozitívum, hogy nem adtuk fel, feljebb toltuk védekezésünket, agresszíven letámadtunk és komoly zavart okoztunk ellenfelünknél. Ismét megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de nem tudtunk a kapuba találni. A második félidőt is kihagyhatatlannak tűnő helyzettel kezdtük, de egyszerűen képtelenek voltunk gólt szerezni, majd jött két hatalmas kapushiba, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát. Két mérkőzés alatt annyi helyzetet hagytunk ki, hogy azokból több bajnokit is meg lehetne nyerni. Amíg a helyzetkihasználásunkon nem tudunk javítani, addig a győzelmek is elmaradnak. A Fradi annyival volt jobb nálunk, hogy a kevesebb adódó lehetőségéből kettőt kihasznált, kettőt pedig mi ajándékoztunk nekik, igaz azt is be kell rúgni… – értékelt Kósa Sándor, edző.


U14-es bajnokság, I. osztály, 13. forduló
Ferencvárosi TC – PMFC 0-2 (0-1)
Pécsi gólszerző: Vogyicska Balázs (41., 56.)
Vezetőedző: Szabó Csaba

– Az első félidőben visszaálltunk és labdaszerzésekből próbáltunk támadásokat vezetni. A taktikai része bejött, viszont az utolsó passzok, megoldások rendszerint rosszak voltak. 4-5 gólszerzési lehetőséget puskáztunk el a rossz döntések miatt. Ellenfelünknek szinte helyzete sem volt, végül Vogyicska egyéni kilépésével szereztük meg a vezetést közvetlen a lefújás előtt. A második félidőben feltoltuk a védekezésünket, sok labdát szereztünk és uraltuk a játékot, ami elég gyenge volt. Az első 20 percre felpörögtünk és újabb gólt szereztünk Vogyicska szépségdíja távoli lövésével. A gól után még megmaradt a jó tempónk , de aztán visszaültünk az ellenfelünk ritmusára. A győzelmünk megérdemelt, de a játékban sok hiba volt – értékelt Szabó Csaba, edző.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram