Öregfiúk: PMFC – PVSK 5-2

A városi rivális legyőzésével a tabella élén zárta az őszi szezont a PMFC öregfiúk labdarúgócsapata.

Cseppet sem vette félvállról a PVSK elleni városi derbit a PMFC öregfiúk csapata, amelyre ezúttal a Baranya megyei I. osztály B-csoport alapszakaszának 11. fordulójában került sor. A hétfő este a Stadion utcai műfüves pályán lejátszott összecsapás nem kis téttel bírt, hiszen a kezdősípszót megelőzően huszonhét ponttal még a Vasút állt a tabella élén, két egységgel megelőzve a folyamatosan tapadó mecsekaljaiakat. Ezen a meccsen dőlt tehát el, hogy a két gárda közül ki zárja az első helyen az őszt.

A piros-feketéket fűthette a vágy a visszavágásra, hiszen korábbi egymás elleni meccsükön vereséget szenvedtek. Ennek megfelelően a találkozó irányítását egyből kézbe vevő hazaiak Vas László fejesével már a 8. percben megszerezték a vezetést. A nagy csatát hozó első játékrész bőven tartogatott szép megmozdulásokat, helyzeteket. Nem csalódhattak a kilátogatók sem, akik még a szünet előtt újabb gólt láthattak a trónkövetelőktől. A 42. percben Vas László növelte góljai számát, akinek összesítésben ez már a 19. találata volt a szezonban.

A fordulást követően aztán szépített a Vasút, igaz ehhez az 51. minutumban a menteni igyekvő Szabados József öngólja kellett. A házigazdákat szerencsére ez nem törte meg, olyannyira, hogy két perccel később a félidőben csereként beálló idősebb Dárdai Pál bólintotta közelről a hálóba a labdát. A mieink előnyét aztán a szintén a becserélt Sárai György tudta növelni a 65. percben. Sőt, a 77. minutumban Vető Gábor révén már az ötödik mecsekaljai találat is meglelte a neki szánt helyét a PVSK hálójában.

Alig egy perccel később a vendégektől Nyaka Tamás lövését nem tudta hárítani az ekkor már a gólvonalon őrködő Sólyomvári Tivadar, így alakult ki az 5-2-es végeredmény. Az erre a találkozóra igencsak megerősödő PMFC összességében nem sok esélyt adott a PVSK-nak, mi több, szinte végig dominálva magabiztosan nyertek még ilyen nagy arányban is. Ezzel a meccsel befejeződött az ősz az öregfiúk számára. A PMFC 28 ponttal az élen zárta az idényt, egy ponttal megelőzve a második helyre visszacsúszó PVSK-t. Gratulálunk, ez a Munkás!


Öregfiúk M. I. – B. cs., 11. forduló
PMFC – PVSK 5-2 (2-0)
Vezette: Lakatos (Fónai, Pap)
Gólszerzők: Vass (8., 42.), Dárdai (53.), Sárai (65.), Vető (77.) illetve Szabados (51. – öngól), Nyaka (78.)
Sárga lap: Takács (44.), Somogyi (62.)

PMFC: Retkes (Sólyomvári, 66.) – Soós (Nagy A., 65.), Papp (Nagy E., 30.), Kiss (Kósa, 46.), Lajtai – Lehota (Sárai, 60.), Szabados (Bencze, 58.), Márton, Élő – Vas (Dárdai, 46.), Teszárik (Vető, 46.).

PVSK: Lesnyik – Somogyi (Reith, 70.), Nagy, Árfalvi, Aknai – Augusztin, Fábián, Nyaka, Oláh (Takács, 26.) – Szentes (Juhos, 53.), Becker (Schmidt, 46.).


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram