Így kell beszállni!

Az FC Dabas ellen csereként pályára lépő Takács Ákos szezonbeli első gólja rögtön három pontot ért a PMFC-nek.

Márton Gábor vezette harmadosztályú labdarúgócsapatunkban nem egy olyan fiatal futballistát találunk, akire komoly, kiélezett helyzetben is lehet számítani a bajnokság során. Ebbe a sorba tartozik Takács Ákos is. Noha a középpályás még csak szeptemberben töltötte be tizenkilencedik életévét, tavaly, megyebajnok gárdánkban alapembernek számított. Ebben a szezonban kevesebb lehetőséghez jut, múlt vasárnap azonban övé volt a főszerep.

Az NB III Közép-csoportjának küzdelmeiben eddig ötször volt kezdőként nevezve, további négy alakalommal pedig a kispadon kezdett és onnan beszállva igyekezett a csapat hasznára lenni. Legutóbb az FC Dabas otthonában is csere volt, Bodor Márkót váltotta, de meghálálta a bizalmat. A sokáig gólnélküli döntetlenre álló idegenbeli találkozót a 82. percben rúgott szemfüles találatával, ami számára az első volt idén, sikerült megnyernie a PMFC-nek.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

– Számítottam rá, hogy a Dabas ellen olyan játékosok fognak pályára lépni, akik a támadásokat tudják segíteni, így reméltem, hogy nekem is bizalmat szavaznak – így Takács Ákos. – A szezonban eddig sajnos nem úgy megy a játék, ahogy azt szeretném, ezért nagyon örültem neki, hogy csereként győztes gólt tudtam szerezni. Károly Bálint baloldalról becselezte magát a 16-oson belülre és Koller Krisztiánnak passzolt, de az ő lövését még blokkolták, a labda viszont pont elem pattant, amit elpasszoltam a kapus mellett – elevenítette fel fontos gólját a pécsi középpályás.

Takács Ákos kérdésünkre még azt is elárulta, szerinte mi nehezítette meg a mecsekaljaiak dolgát.

– A dabasiak szervezett, zárt védekezéssel készültek ellenünk és gyakorlatilag csak kontrára játszottak, amin nem lepődtünk meg. Elég keményen visszaálltak, sőt helyenként inkább már durvák és alattomosak voltak, amit sajnos a játékvezetők hagytak nekik. Ettől eltekintve megvoltak a helyzeteink a mérkőzés folyamán, amiket ha jobban kihasználunk, akkor hamarabb eldönthettük volna a három pont sorsát és nem lett volna ennyire izgalmas a vége. Összességében nagyot küzdöttünk, ezért sikerült megnyernünk az FC Dabas elleni idegenbeli mérkőzést – mondta tizenkilenc esztendős támadószellemű középpályásunk, Takács Ákos.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram