U15

PMFC U15: Félévértékelés

Ahogy arra tegnap utaltunk, a PMFC U15-ös labdarúgócsapata még Szabó Csaba vezényletével kezdte el a szezont. Szeptember végétől azonban Kósa Sándor vette át a 2002-es korosztályú piros-feketék feletti munkát. A mecsekaljaiak az őszi idényt végül három győzelemmel, négy döntetlennel, nyolc vereséggel és 23-38-as gólkülönbséggel a tabella 13. helyén zárták. Az ezalatt szerzett tapasztalatokat a gárda edzője, Kósa Sándor foglalta össze félévértékelőjében:

– Szeptember végén került vissza hozzám a 2002-es korosztály, ezután Sárai György segítségével belevetettük magunkat a munkába. A gyerekek szorgalmasan jártak az edzésekre, viszont sokszor problémát okoztak a megbetegedések vagy a sérülések. Heti négyet edzettünk, az ötödik nap pedig az egyéni képzésről szólt. Sajnos rengeteg technikai, taktikai és felfogásbeli hiányosságot tapasztaltunk a srácoknál, amiket az edzéseken próbáltunk orvosolni.

Mi volt az, amit legelőször próbáltak megváltoztatni?

– Fontosnak tartottuk, hogy a srácok tudjanak fegyelmezetten, szervezetten védekezni, és a megszerzett labdákból ötletes és eredményes támadásokat vezessenek. A bajnokságnak voltak olyan periódusai, amikor a csapat védekezése egységet mutatott, de sajnos szinte nem volt olyan mérkőzés, amikor ne vétettünk volna komoly egyéni hibát, amiből aztán gólt kaptunk. Sokat kell fejlődni a földön és a levegőben megvívandó párharcok sikeressége terén, több fizikálisan jól kinéző játékosunk alulmarad ilyen szituációkban.

Sikerült megfejteni a hullámzó szereplés okait?

– Voltak mérkőzések, amelyeken hihetetlen mennyiségű helyzetet rontottunk el, de voltak olyanok is, amikor az ellenfél tizenhatosáig sem sikerült eljutnunk. Emiatt is nagy hangsúlyt fektettünk a pontrúgás-variációk gyakorlására, ami úgy érzem, fontos szegmense lehet jövőbeli eredményességünknek. Nagyon bízok egy jó téli felkészülésben, illetve abban, hogy sok munkával egy eredményesebb tavaszi szezont tudunk majd produkálni – mondta el Kósa Sándor, aki kiemelte, a gyengébb szereplés ellenére vannak értékei ennek a korosztálynak.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram