U16

PMFC U16: Félévértékelés

A PMFC U16-os labdarúgócsapata a másodosztályú korosztályos bajnokság őszi szezonjára való felkészülést 12+1 játékossal kezdte meg. A piros-feketéknek az alapozó időszak végére kialakult az a kerete, amelynek erősségeit és gyengeségeit megismerve Lőrincz Sándor vezetőedző eldöntötte, hogy milyen játékrendszerben fogja játszatni együttesét.

– A csapat az edzéseken remekül dolgozott, csak jókat tudok mondani a tréningeken nyújtott hozzáállásról. Úgy gondolom, az 5. helyezés nagyjából elfogadható. Végezhettünk volna előrébb is, azonban a csapat játéka többször hagyott maga után kívánni valót. Sajnos a bajnokság vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, mert a Nyíregyháza, a Kecskemét, a Sopron, illetve Gyirmót elleni találkozókon lényegesen többet terveztünk – így az U16-osok edzője.

A tréner elismerte, hogy az elvégzett szakmai munka alapján a csapat szereplése a bajnoki mérkőzéseken nagyon változó volt. A mecsekaljaiak 15 mérkőzés után 22 ponttal, 6 győzelemmel, 4 döntetlennel és 5 vereséggel, 22-18-as gólkülönbséggel zárták a bajnokságot. Lőrincz Sándor viszont tudja, hogy miben kell előrelépniük tavasszal.

– Több meccsen is keveset birtokoltuk a játékszert, illetve nagyon sok olyan eladott labdánk volt, amiket illett volna jobban megjátszanunk. Sajnos sok technikai, taktikai és felfogásbeli hiányosságunk volt, így ezeket is próbáljuk majd a lehető legjobban kijavítani. Az előttünk álló időszakban igyekszünk a labdabirtoklásunkat jobbá, míg a csapat játékát egyenletesebbé tenni, de elsősorban helyzetkihasználásban kell javulnunk – mondta el Lőrincz Sándor.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram