U10: Ezüst Székesfehérváron

A PMFC 2007-es korosztályú labdarúgócsapata második helyen végzett a múlt szombaton megrendezett Főnix Kupán.

December 10-én az ezúttal is nívós, erős csapatokat felvonultató Főnix Kupán vett részt a 2007-es születésű játékosok alkotta PMFC U10-es együttese. Az egész napos megmérettetésen az ifjú piros-feketék csoportellenfelei a DVTK, a Kecskemét, a Nagykanizsa, a Vác és a Mészöly Focisuli voltak. A hatos fogat élén nem kis meglepetésre a PMFC korosztályos alakulata végzett.

A Jásper Péter és Egri Krisztián edzőpáros fémjelezte mecsekaljaiak első csoportmeccsükön 1-1-es döntetlent játszottak a Diósgyőrrel, majd a kecskemétieket 6-2-re, a nagykanizsaiakat pedig 4-0-ra győzték le. A mieink a folytatásban a Vác ellen szoros meccsen végeztek 2-2-re, ellenben zárásként meglehetősen sima, 5-0-s sikert arattak a Mészöly Focisuli felett.

A kupa lebonyolítása alapján a három csoportgyőztes körmérkőzésekkel döntötte el az érmek sorsát, amely során az MTK mögött a második helyet sikerült megszereznünk. Pedig a házigazda Főnix gárdáját 4-0-ra verték meg a pécsiek, a fővárosiak ellen azonban nem sikerült gólra váltani a helyzeteket, akik csupán 1-0-ra tudtak csak nyerni ellenünk a sorsdöntő találkozón.

20161210_173939

– Hatalmas gratuláció a fiúknak, mert igazi csapatként, végig motiváltan és remekül futballoztak, ami egy szép eredménnyel is kiegészült. Számomra az eredménynél fontosabb, hogy azokból, amiket edzésen gyakoroltunk, nagyon sok mindent visszakaptunk. Ezáltal a bátor párharcokat követő passzolós, kombinatív játékunk határozottan fejlődik. Végül köszönet azoknak is, akik elkísértek minket, mert remek futballhangulatot teremtettek a gyerekek biztatásával – mondta Jásper Péter, edző.

Az ijfú PMFC-sek a csoportmeccsek, illetve a helyosztók során nem kevés gólt szereztek. A pécsiek közül Jásper Botond járt ebben az élen, aki hat találatig jutott. Ám a csapattársak sem szégyenkezhetnek, hiszen Uzunov Bercel négyet, Standovár Kevin, Vétek Bence és Kaszás Bálint hármat-hármat, Pál Barna kettőt, Lévai Dávid pedig egyet lőtt be az ellenfelek nagy bánatára.

A jó szerepléssel megszerzett második hely mellett a különdíjakban is érdekeltek voltak a baranyaiak, így a majd százhetven játékos közül három focistánk is bekerült a hatfős torna válogatottjába. A legjobb kapusnak járó díjat Supák Máté, míg a mezőnyjátékosokét Pál Barna és Jásper Botond zsebelte be.


A Főnix Kupán második helyen végző PMFC U10-es labdarúgócsapatának névsora: Egri Bendegúz, Jásper Botond, Kaszás Bálint, Lévai Dávid, Pál Barna, Pálfalvi Roland, Standovár Kevin, Supák Máté, Uzunov Bercel, Vétek Bence. Edzők: Jásper Péter, Egri Krisztián, ifj. Bogyay Zoltán (kapusedző), Gáspár Gábor (koordinációs edző).


Gratulálunk az ezüstéremhez! Hajrá, Munkás!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram