Az ősz számokban

December 3-án lejátszotta idei utolsó bajnoki mérkőzését a Márton Gábor vezette PMFC, amely hazai pályán zárta az évet a Dunaharaszti ellen. Tizennyolc megvívott találkozó után csapatunk a harmadik helyen áll a tabellán, hat pont lemaradással a Budafok és tizenkettővel a listavezető Szigetszentmiklós mögött. Együttesünk összesített mérlege tizenkét győzelem, egy döntetlen és öt vereség. Hazai környezetben kilenc mérkőzésből hatszor hagytuk el győztesen a pályát, egy esetben voltunk kénytelenek megosztozni a pontokon, míg két alkalommal nem jutott a mienknek semmi.

Vendégként szintén hat meccsen gazdagodtunk a három ponttal, háromszor viszont vereséget szenvedtünk idegenben. Érdekesség azonban, hogy míg a Stadion utcában 18-5-ös, addig vizitálóként jóval figyelemreméltóbb, 26-7-es gólkülönbséggel rendelkeznek a piros-feketék. Az őszi szezon során három hosszabb győzelmi szériánk is volt. Az első rögtön a harmadosztályú bajnokság elején, amikor egymás után háromszor is sikeresen szerepeltünk: 1-0-ra vertük a Dunaharasztit és a Hódmezővásárhelyt, és fölényesen, 4-0-ra a Méhkereket.

A következő hasonló szériánk a 7. és a 9. forduló között esett meg, amely az ősi rivális Komló elleni 3-1-gyel kezdődött, majd pedig a szintén megyei rivális Szentlőrincet 2-1-re győztük le, a Gyula vendégeként pedig kiütéses, 6-0-s sikert arattunk. Ám még ezt is sikerült felülmúlni, labdarúgócsapatunk ugyanis zsinórban öt megnyert meccsel mehetett telelni. Ennek az elismerésreméltó sorozatnak a 14. körben kezdtünk neki. Mint ismert a Békéscsaba II.-t 4-0-ra, a Dabas-Gyónt 10-0-ra, a Dabast 1-0-ra, a Pénzügyőrt 3-0-ra, míg a tavaszról előrehozott 18. fordulóban a Dunaharasztit 2-1-re győztük le.

nevtelen

Ezalatt arattuk egyébként az idei legnagyobb gólarányú sikerünket, a Dabas-Gyón FC-nek saját pályáján rúgtunk tízet, miközben a mi hálónk érintetlen maradt. A mérkőzésen Koller Krisztián mesterötöst ért el, rajta kívül Kónya Dávid duplázni tudott, de betalált még Bodor Márkó, Bata Kristóf és Károly Bálint. Nemrég lezárult szavazásunkból pedig kiderült, hogy szurkolóink szerint ez volt az egész év legemlékezetesebb PMFC-mérkőzése is. Erről részletesebben itt számoltunk be.

Még mindig az őszi szezonnál maradva, összesen tizenegy játékosunk szerzett már gólt a bajnokság idei részében. Házi gólkirályunk Koller Krisztián, aki tizennégy találatával a Közép-csoport összesített góllövőlistájának is első helyén áll. Második legeredményesebb játékosunk az egyik nyári igazolásunk, Károly Bálint, aki tíz gólnál jár a PMFC színeiben. Bodor Márkó ötször, Kónya Dávid négyszer, Havasi Dániel háromszor, míg Fellai József eddig kétszer volt eredményes. Egy-egy gólt szerzett Takács Ákos, Turi Tamás, Schmidt Zsolt, Krapecz Balázs és Bata Kristóf.

A harmadosztályú bajnokság Közép-csoportja február 19-én folytatódik, amikor a Hódmezővásárhely otthonába látogatunk. Ám még előtte vár csapatunkra jó pár téli edzőmérkőzés, illetve egy Márton Gábortól és szakmai stábjától megszokott kőkemény felkészülés. Az edzéseket várhatóan január 5-én kezdik a piros-feketék. A pontos program fokozatosan alakul, idővel majd minden fontos információt megosztunk csapatunk elkötelezett szurkolóival. Addig is kövessék figyelemmel a klub honlapját és a már jól ismert közösségimédia-felületeinket.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram