Bata jött, látott és berobbant!

Második évzáró szavazásunkban arra kerestük a választ, hogy ki volt a PMFC játékosai közül az év meglepetésembere. Öt opciónk közül három új igazolás (Bodor év elején, Károly és Szabó nyáron érkezett) volt, továbbá két olyan játékost adtunk meg, akik ősszel kerültek fel U19-es csapatunkból az NB III-as gárdába.

A voksolást sokáig Károly Bálint vezette. Balszélsőnk folyamatosan érte utol magát fizikálisan, egyre jobb teljesítményt nyújtott ősszel. A 23 éves játékos végül 10 gólig jutott, de nem csak találataival, kombinatív, önzetlen csapatjátékával is felhívta magára a figyelmet, ami szurkolóinknál ezúttal a harmadik helyre volt elég. Mindenképpen kijelenthetjük róla, hogy jó igazolásnak bizonyult. Az ő neve ráadásul új szavazásunkban is szerepel, amelyben a PMFC legjobb játékosát keressük a 2016-os szereplés alapján.

szavazas

A második helyen záró Bodor Márkóról kijelenthetjük, hogy univerzális játékossá nőtte ki magát. A 20 éves focista még februárban szerződött – vissza – az akkor megye I-es PMFC-hez. Tavasszal 12 bajnokin 4 gólt lőtt, a Baranya Megyei Kupában pedig 6 találkozón 7-szer volt eredményes.

Márton Gábor bizalmat szavazott neki az NB III-ban is, amit az első mérkőzésen mindjárt egy győztes góllal hálált meg. Összesen 14-szer vetették be ősszel (a Magyar Kupa-csatát leszámítva) ezeken 5 gólt szerzett, úgy, hogy ebben az évben legalább 4 poszton megfordult.

A szavazás első helyére 18 éves irányítónk, Bata Kristóf futott be, aki még az U19-es csapatban kezdte meg az idényt, ahol 8 meccsen 2 gólt lőtt. A szakmai stáb azonban lehetőséget adott neki a szeptember 14-i Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzésen, ahol bebizonyította, hogy tud bánni a labdával és nem jön zavarba válogatott ellenfelekkel szemben sem.

Miután Kiss Patrik és Hadobás Gergő kikerült a PMFC NB III-as keretéből megnyílt számára az út a felnőtt csapatba. Először a Mórahalom ellen kapott lehetőséget, amikor mindjárt egy gólpasszal jelentkezett. Ezt követő héten, a Paks II ellen is még csere volt, ám utána már nem volt megállás. Utolsó öt bajnokink alkalmával már a kezdőben futott ki a gyepre, aminek értékét növeli, hogy mindegyiket meg is nyertük. Ráadásul a Dabas-Gyón FC legyőzéséhez ő is góllal járult hozzá.

Gratulálunk Varga Tamásnak, Szabó Richárdnak, Károly Bálintnak és Bodor Márkónak, hiszen mindannyian remek teljesítménnyel járultak hozzá a csapat szerepléséhez! Természetesen külön elismerés illeti Bata Kristófot, aki elnyerte az Év Meglepetésembere-díjat!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram