Védőinkre nem lehet panasz!

Nemrég a PMFC rúgott góljait vizsgáltuk, amit itt olvashat el, amennyiben lemaradt róla, ezúttal pedig a csapat kapott találatait vesszük sorra, amelyből kiderül, az NB III Közép-csoportjának őszi szezonja során miként teljesítettek védőink és a kapusok, vagyis a piros-feketék hátsó szekciója. A táblázatra tekintve világosan látszik, hogy a harmadik helyen telelő mecsekaljaiak többek között azzal is eldicsekedhetnek, hogy az egész mezőnyt figyelembe véve a legkevesebb gólt kapták. Egészen pontosan 12-szer zördült meg a hálónk, ebből háromszor büntetőből.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ilyen kevés bekapott góllal még az előttünk telelő Budafok, illetve a listavezető SZTK sem rendelkezik. De kicsit jobban szétnézve is a baranyaiak védelme szuperált a legeredményesebben, hiszen keleten a feljutásra leginkább hajtó, bajnokesélyes Kazincbarcika 18 forduló alatt 17-et, míg a Nyugati-csoport első helyezettje, az Érd gárdája ugyanennyi lejátszott bajnoki találkozó során 15-ször volt kénytelen a saját hálójából kihalászni a labdát. Ám, hogy ezt az elenyészően kevés gólt a meccsek mely periódusában kaptuk, arról a megszokott módszer szerint kapunk biztos képet.

14102630_1784385625110071_6669190610267362368_n

Ezúttal is negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet. Így kiderül, hogy az első tizenöt minutumban négy esetben kaptunk gólt, míg a 16-tól a 30. percig két esetben jártak túl a védelem eszén. Az első félidő harmadik részében, a 31-től a 45. percig pedig szintén két ellenakció fejeződött be góllal. Az első félidők során tehát összesen nyolc gólt kaptunk be. A folytatást követően, a 46-tól a 60. perc között csupán egy esetben zördítették meg a hálónkat. A 61-75. játékperc közötti időben szintén megúsztuk egy „mattal”. Végül a 76-90. perc között, két ízben végezhettünk el be nem tervezett középkezdést. A második játékrészek alkalmával négyet rúgtak a mieinknek.

Labdarúgócsapatunk mellett szól, hogy az ősszel lejátszott tizennyolc bajnoki forduló során tíz olyan mérkőzésünk volt, amelyet lehoztunk kapott gól nélkül. A maradék nyolcat viszont sajnos nem, ezek között pedig voltak olyanok, amelyeken a kárunkra döntötték el a három pont sorsát. Az őszi idényben ötször kaptunk ki: a Szigetszentmiklóstól 2-1-re, a Dunaújvárostól 3-1-re, a Szekszárdtól 1-0-ra, a Budafoktól 2-0-ra, végül a Paks II.-től 1-0-ra. Ezeket a kudarcokat persze nem lehet csak a védőkre, vagy az éppen a gólvonalon álló kapusra fogni, hiszen a vereség mindig az egész csapat hibája. Ám ettől eltekintve kijelenthetjük, Márton Gábor és a szakmai stáb munkája révén megbízható lábakon áll a pécsi védelem.

Fénykép: Szabó Zsolt Photography

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram