Fellai kívánsága: „Jussunk fel!”

LAPSZEMLE: A szurkolók szerint a nyáron Kozármislenyből érkezett belső védő, Fellai József volt az őszi szezon legjobbja a PMFC NB III-as labdarúgócsapatánál. A 27 éves játékos úgy véli, az utolsó hét mérkőzésen játszott úgy, ahogy a folytatásban is szeretne, ahogy magától elvárja.

– A szurkolók önt látták a legjobbnak az őszi szezonban. Valóban ilyen jó idénye volt?

– Előtte volt egy olyan évem Kozármislenyben, ami nem volt rossz. Aztán átjöttem Pécsre, s bizony eleinte volt rajtam némi súlyfelesleg, ezt le kellett adjam. Sikerült, s az utolsó hét mérkőzésen már valóban úgy játszottam, olyan voltam, amilyen mindig is szeretnék lenni: bátrabban szálltam be a támadójátékunkba, többet vállaltam előrefelé. Rendbe kellett tennem magam fizikálisan ahhoz, hogy erre képes legyek – mondta Fellai József.

– S milyennek értékeli a PMFC legutóbbi fél évét?

– Ahogy Márton Gábor is fogalmazott, az utolsó öt-hat meccsre álltunk össze igazán. Kár is azért, hogy vége lett az őszi szezonnak, nagyon ment a szekerünk. A legjobban egyébként szerintem Dunaújvárosban játszottunk, aztán mégis kikaptunk 3-1-re. Sajnos a Szekszárddal, a Pakssal, a Ferencvárossal és a Szigetszentmiklóssal is akkor találkoztunk, amikor még nem voltunk együtt. Ha később játszunk velük, talán mindegyik ellen nyerünk, s akkor sokkal jobbak lennének az esélyeink az első helyre.

via GIPHY

– Ha pedig marad Mislenyben, most az NB II-ben futballozna…

– Nagyon szerettem ott játszani, jó szívvel gondolok vissza az ott töltött évekre. De kellett nekem ez a váltás! A PMFC-nél nagyon jól érzem magam, és elárulom, régóta szerettem volna itt futballozni. Ifistaként távoztam innen, s régi álmom volt, hogy egyszer a felnőttcsapatban pályára léphessek. Nos, ez most megadatott.

– Jót pihent a szünetben?

– Nekem nagyon kellett ez a pihenő. Kozármislenyben végigjátszottam a szezont a bajnokságban és a kupában is, aztán átjöttem a PMFC-hez, és végigcsináltam az őszt. Kemények az edzések, nyugodtan kijelenthetem. Éreztem magamon, hogy kicsit elfáradtam, szükségem volt erre az egy hónapra ahhoz, hogy feltöltődjek.

– Január 5-én már kezdik is a munkát. Mit kívánna 2017-től?

– Azt, hogy jussunk fel! Ez egyértelmű, mást nem kérhetek. Nehéz lesz, de akkor is ez a vágyam. Egyénileg pedig azt szeretném, hogy minél több meccsen játsszam, minél több gólt rúgjak és minél többször győzzünk!

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló, 2017. január 2., hétfő, XXVIII. évfolyam, 1. szám.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram