U19

U19: Kiemelkedő féléven vannak túl

A PMFC U19-es csapata, vagyis a felnőtt együttes közvetlen utánpótlása igazán kiváló őszi szezont zárt.

A Lőrinc Antal által irányított együttes 31 pontjával második helyen végzett a másodosztálynak nevezett bajnokságban, ahol csak a Kaposvár előzte meg (38), a piros-feketék mögött áll azonban többek között a Diósgyőr és a Videoton gárdája is.

– Az előző szezonban még az volt a legfontosabb, hogy egyáltalán ki tudjunk állni, annyian mentek el az utánpótlásból – fogalmazott Lőrinc Antal, az U19-esek edzője. – A nyáron aztán sikerült visszahoznunk három játékost, Varga Tamást a Fraditól, Somogyi Mátét az Illés Akadémiától és Aszalós Andrást a Vasastól, ennek is köszönhetően erős keretet tudtunk kialakítani. Tizenhat mezőnyjátékossal és két kapussal vágtunk neki a bajnokságnak, ami nagy előrelépés: kialakult egy egészséges rivalizálás a csapatba kerülésért, és tudunk normálisan edzeni, készülni.

Ennek aztán meg is lett az eredménye, a győzelmek pedig „továbbvitték” a csapatot: a sikereknek köszönhetően egyre jobban megerősödött a közösség, remek társaság alakult ki. A PMFC a tizenöt meccséből csak kettőt veszített el, kikapott az éllovas Kaposvártól idegenben, valamint az utolsó fordulóban a Kecskemét otthonában. A statisztika egyébként ezúttal sem hazudik, Lőrinc Antal együttese lőtte a második legtöbb gólt (30-at), és a második legkevesebbet kapta (14).

– Edzőként totálisan ellentétes feladatot kellett most megoldanom, mint az előző szezonban. Akkor az állandó vereségek, kudarcok után kellett felráznom a játékosokat annak érdekében, hogy a következő meccsen is megpróbálják kihozni magukból a maximumot. Most viszont a sorozatos győzelmek miatt arra kell figyelnem, hogy ne „szálljanak el”: a helyes irányban kell tartanom őket. Sokkal szebb ez a feladat, ez kétségtelen, de nem mondom, hogy könnyebb.

Szöveg forrása: K. Mayer András/Dunántúli Napló, 2017. január 3., kedd, XXVIII. évfolyam, 2. szám.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram