Sikeres kezdés, idény eleji formában

Szombaton megkezdte az edzőmérkőzések sorát az NB III Közép-csoportjának harmadik helyén telelő PMFC gárdája. A Márton Gábor vezette piros-feketék hazai környezetben, egészen pontosan a Stadion utcai műfüves pályán látták vendégül a Baranya megyei I. osztály 6. helyén álló Beremendi ÉSK gárdáját.

A találkozót megelőző éjszakán nagy mennyiségű hó lepte be a mecsekalajaiak otthonát, ám pályakarbantartóink kemény munkájának köszönhetően a felkészülési mérkőzés kezdetére már játékra alkalmas felület várta a csapatokat.

Így aztán tényleg csak a focival kellett foglalkozniuk a szereplőknek, aminek leginkább a házigazdák tettek eleget. Pedig nem lehetett ott a pályán vírusos betegség miatt Fekete Marcell, illetve Frank Richárd. Továbbá, mint jeleztük, Bata Kristóf még hetekig harcképtelen lesz és sajnos egy húzódás miatt Dienes Ádámra is ez a sors vár.

A pécsiek első komoly helyzetére a 7. percig kellett várni, ekkor egy szögletből lövésre visszatett labdát a kezdőben helyet kapó fiatal játékosunk, Németh Norisz csavart rá 17 méterről, a beremendieket azonban ekkor még kisegítette a keresztléc. Nem sokkal ezután megfogyatkoztak a házigazdák, egy viaskodást követően Takács Ákosnak mutatta fel a piros lapot könyöklésért Ádám József játékvezető.

A sípmester jelezte, edzőmeccs lévén bejöhet valaki Takács helyére, ám Márton Gábor úgy döntött, csapata 10 emberrel játssza majd végig a félidőt. Ami pedig az öltözőbe küldött középpályásunkat illeti, az eset előtt akkora rúgást kapott bal bokájára, hogy valószínűleg őt is hetekig nélkülöznünk kell.

A kiállítás azonban nem különösebben vetette vissza a mieinket, akik többnyire pontrúgásokból próbálkoztak. A 12. percben Hleba Tamás léc alá tartó labdáját még ki tudta tornászni Bánfai Béla, két minutummal később viszont már nem volt menekvés. Az év első PMFC-s találatát Hleba Tamás szerezte pontrúgásból, 1-0. Középpályásunk balról élesen tekerte középre a labdát, amibe senki nem tudott beleérni, a játékszer így a hosszú kapufa mellé pattant.

Újabb két perc múlva pedig Koller Krisztián vágta be szépen az alsó sarokba, 2-0. Márton Gábor tanítványai továbbra is lendületes támadásokat vezettek, amiket beremendi edzőpartnereink jobbára csak szabálytalan eszközökkel tudtak megállítani. A folyamatos pécsi inváziónak is köszönhetően sorra következtek a hazai lehetőségek.

Túl a 30. percen például Bodor Márkó talált előbb oldalhálót, majd pedig egy csodálatos Hleba-Koller-Bodor összjátékot követően támadónk vágta fölé a labdát ígéretes helyzetben. A félidő végéhez közeledve a szintén a kezdőben helyet kapó Rácz Áron is elvállalt egy átlövést, végül lapos labdája a vendégek hálóőrének kezében kötött ki. Ha pedig már szóba jöttek a kapusok, a PMFC portáját védő Gábor Péternek nem igazán kellett közbeavatkoznia az első 45 perc során.

A második félidőre jelentősen átszervezte csapatát Márton Gábor vezetőedző. Az újonnan érezők közülük elsőként a napokban 24. születésnapját ünneplő Károly Bálint veszélyeztetett. Az 56. minutumban remekül játszotta be magát középre a szélről, s 16-ról alig talált a bal kapufa mellé. A 73. minutumban azonban már nem hibázott, közelről a gólvonalon túlra passzolta a labdát, 3-0.

Tíz perccel a vége előtt gólerős játékosunk, Károly már duplázni tudott, miután egy remek támadás során egy jobbról érkező labdára a hosszún érkezve lőtte ki a Beremend hálóját, 4-0. Mint később kiderült, ezzel kialakult a végeredmény, pedig a hajrá is tartogatott még izgalmakat. A pécsiek folyamatosan saját kapuja elé kényszerítették a vizitálókat, akik főleg Bánfai Béla kapusnak köszönhetően úszták meg az újabb gólt, gólokat.

A PMFC tehát sikeresen kezdte a 2017-es évet, a piros-feketék legközelebb a szintén megye I-es Pécsváradi Spartacus SE ellen bizonyíthatnak, akiket január 18-án, szerdán 17:00 órától fogadunk a Stadion utcában.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Ádám József.
PMFC – Beremendi ÉSK 4-0 (2-0)
Gólszerzőink.: Hleba (12.), Koller (14.), Károly (73., 80.)
Sárga lap: Varga (Beremend) (25.)
Piros lap: Takács (9.)

PMFC 1. félidő: Gábor – Kónya K., Krapecz, Fellai, Turi – Hleba, Rácz – Németh, Koller, Takács – Bodor.

PMFC 2. félidő: Sólyom – Kónya K., Erőss, Szabó, Varga – Turi (Rácz 73.), Hleba – Kónya D., Petrovics, Károly – Koller (Bodor, 73.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram